Az Izland elleni bravúr után esélye sem volt Portugália ellen a magyar kézilabda-válogatottnak a világbajnokság csoportkörének harmadik fordulójában.

Kiválóan kezdte a világbajnokságot a férfi kézilabda-válogatott, hiszen az első fordulóban Dél-Koreát verte magabiztosan, majd a második körben óriási bravúrt bemutatva Izlandot is legyőzte.

A harmadik csoportmeccsén, Portugália ellen azonban semmi nem jött össze Chema Rodríguez csapatának, simán kikapott.

Pedig nagyon fontos lett volna a győzelem, hiszen egy győzelemmel négy pontot vitt volna a középdöntőbe a magyar válogatott, és így közel került volna a hivatalosan kitűzött cél – az olimpiai kvalifikációs torna – eléréséhez.

A győzelemre azonban gyakorlatilag esélye sem volt a csapatnak, Sipos Adriánt 48 másodperc után kiállították, a portugálok előbb négy, majd hat góllal vezettek, volt közte nyolc is, félidőben hét gól volt a hátrány.

A második félidőt kihozta ikszre a magyar válogatott, de ez is csak azt jelentette, hogy 27–20 lett a végeredmény. Ezzel a csoportja harmadik helyén végzett, két pontot visz a középdöntőbe. Szerdán már újra pályára kell lépnie, az ellenfél az Európa-bajnok és négy pontot továbbvivő Svédország lesz. A svédek után a kétpontos brazilokkal, majd végül a nullapontos Zöld-foki-szigetekkel játszanak Lékaiék.

Férfi kézilabda-vb, csoportkör

Portugália–Magyarország 27–20

(Fotó: MTI/Kovács Tamás)

És ezt olvastad már?
Kinek és mire jó egy motorcsónak Magyarországon, pláne ha ilyen erős?
További cikkeink a témában