Nem kellett csalódnunk a világbajnokság első rangadóján, Spanyolország és Portugália hatgólos meccsen ikszelt.

Spanyolország az első félidőben játszotta a fociját, birtokolta a labdát, dominálta a meccset. Csak vétett két olyan hibát, amilyet Cristiano Ronaldo ellen egyszerűen nem lehet. A 4. percben Nacho rúgta fel Ronaldót, aki a jogosan megítélt tizenegyest magabiztosan értékesítette:

Spanyolország viszonylag hamar, a 24. percben válaszolt. Diego Costa előbb könyökkel kiiktatta Pepét, majd megforgatta a portugál védelmet és laposan a kapuba lőtt. Az esetet visszanézték, jól látszott, hogy szabálytalan volt a spanyol brazil, a gólt viszont nem merték nem megadni:

Közben tovább domináltak a spanyolok, rúgtak egy kapufát, a félidőben mégis hátrányban voltak, De Gea húzott egy Kariust:

Ronaldo így a negyedik vb-jén is gólt rúgott:

OptaJoe on Twitter

4 - Cristiano Ronaldo at his four World Cup tournaments: 2006 - 1 goal (26 shots) 2010 - 1 goal (22 shots) 2014 - 1 goal (22 shots) 2018 - 2 goals (3 shots) Buses. #PORESP #POR #ESP #WorldCup


A portugálok előnye aztán a második félidőben nem tartott sokáig, Diego Costa is meglőtte a második gólját:

Három perccel később meg Nacho érezte úgy, hogy jóvá kell tennie a tizenegyest, és meglőtte élete gólját:

 

A következő 30 perc nem különösebben volt izgalmas, a 88. perben viszont jött egy gyönyörű Ronaldo-szabadrúgás, amivel ismét iksz volt az eredmény:

A 3–3 azt jelenti, hogy nem dőlt el a csoportelsőség, az a nemzet végez első helyen, amely majd Marokkót és Iránt több góllal megveri.

Ronaldo rögtön történelmet írt, ő a világbajnokságok történetének legidősebb játékosa, aki mesterhármast rúgott:

OptaJoe on Twitter

33y 130d - Cristiano Ronaldo is the oldest ever player to score a World Cup hat-trick. History. #PORESP #POR #ESP #WorldCup


B-csoport, 1. forduló

Portugália–Spanyolország 3–3

(Fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
Kinek és mire jó egy motorcsónak Magyarországon, pláne ha ilyen erős?
További cikkeink a témában