A portugálok a váltómezzel villantottak egy merészebbet, a hazai maradt sima vörös.

Portugáliának is a Nike szállítja a szerelést, így természetesen Ronaldóék is műanyag, palackból gyártott cuccban fognak játszani az Európa-bajnokságon. Ez a ruházat 23 százalékkal könnyebb, mint a négy évvel korábbi garnitúra, ettől függetlenül bennem szüntelenül az a kérdés motoszkál, vajon milyen lehet egy petpalackban játszani 28 fokban...? Na de a lényeg a környezettudatosság és a fénylő mellkas, Cé is világít, mint az istennyila.

A hazai mez tehát semmi újat nem hozott, tetőtől talpig vörösben fognak pompázni a luzitánok, a zöld nyakrész és az ujjak zölddel való lezárása viszont feldobja a szettet. Pont olyan egyszerű ez a mez, mint egy műanyagpalack...
Na de amilyen semmilyen a hazai, olyan klassz a váltómez: a tiszta fehér alapra egy zöld-piros csíkos keresztet tettek a felső teljes hosszában és széltében.  Ez a jelkép a portugál hajók vitorláin szerepelt, mostani felidézésével a felfedezőkre emlékeznek.

A csíkok elfelezésével pedig az armilláris gömbre utalnak, mely egy körgyűrűkből álló csillagászati eszköz és a portugálok nemzeti szimbóluma. Ez a zászlóban is megjelenik egyébként. Kifejezetten ötletes, ez a mez az egyik legszebb az összes közül.

A divat rovat véleményez

Nem emlékszem, hogy a legutóbbi tornákon is ilyen vérvörös színű volt-e a portugál mez, de az egyszerű szerelést ez a kétségtelenül szép árnyalat - és a modern tipográfia - menti meg. A váltómez viszont annyira jól sikerüt, hogy az ember szinte látja, ahogy Isten keze lenyúl az égből és megsegíti a portugál nép pályán harcoló fiait a rázós pillanatokban.

Nézd meg a többi Eb-mezt is!

(forrás: triko.blog.nepsport.hu)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

Így néz ki az a napi menü, amire a szakértők szerint a szervezetednek szüksége van

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet
Hirdetés