Portugália továbbjutott, Uruguay nehéz helyzetbe került.

A H-csoport első fordulójában Portugália megverte Ghánát, míg Uruguay csak egy gól nélküli döntetlent tudott elérni Dél-Korea ellen, mindez pedig azt jelentette, hogy Ronaldóék már második kört követően továbbjuthatnak, amennyiben megverik Cavaniékat. Portugália pedig nyert egy mindkét oldalon sok hibát hozó, összeségében kevésbé élvezetes meccsen.

Az első félidő egyáltalán nem kényeztetett el minket, a 32. percben láthattuk félidő első és egyetlen komolyabb helyzetét, ám nem a játékot domináló Portugáliától – az uruguayi Bentancur a saját térfeléről indulva három védőt kicselezve a tizenhatoson belülre jutott, ahol Diogo Costa kapus aztán bravúrral védett:

A második játékrészben a fokozódó portugál nyomás helyzeteket, majd az 54. percben gólt eredményezett – elsőre úgy tűnt, hogy Ronaldo fejelte be Bruno Fernandes beívelését, de valójában CR nem ért hozzá a labdához (1–0):

Uruguay számára ébresztőként hatott a bekapott gól, ezután több helyzetet is kidolgoztak, de vagy nem találták el a kaput, vagy a portugál kapus védett, vagy pedig a kapufa volt jó helyen.

Ahogy az lenni szokott, az elpuskázott lehetőségek megbosszulták magukat: a 89. percben Gimenez kézzel ért a labdához a saját tizenhatosán belül, és bár a játékvezető elsőre nem fújta be, két perccel később a VAR-ozás után viszont már nem volt más választása, Fernandes pedig be is lőtte (2–0):

Foci-vb, H-csoport, 2. forduló

  • Portugália–Uruguay 2–0 (0–0)
  • Gól: Bruno Fernandes (54., 90+3.),

H-csoport

Portugália hat ponttal vezeti a csoportot, míg a Uruguay egyetlen pontjával a kvartett utolsó helyét foglalja el, azaz egy meccsel a vége előtt a kiesés szélén állnak. Az utolsó fordulóban Portugália Dél-Koreával, Uruguay pedig Ghánával játszik.

(Fotó: Getty Images)

Ez történt ma a világbajnokságon:

Ötgólos őrületet húzott be Ghána Dél-Korea ellen

Öt gól, gyors fordulat és dráma Dél-Korea és Ghána meccsén.

A vb legfordulatosabb meccsén megrúgták a torna legzseniálisabban kijátszott gólját

A világbajnokság eddigi legfordulatosabb meccsét játszotta a kameruni és a szerb csapat. Elégedett azonban egyik sem lehet.

Késői góllal, de nyertek és továbbjutottak a brazilok a vb-n

Két forduló után hibátlan, még gólt sem kapott a brazil válogatott. Bejutott a 16 közé.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Sérülés miatt lemarad az Eb-ről a La Liga egyik legjobbja

Valószínűleg még soha nem hallottál a világ leggazdagabb futballistájáról

Teljesen megvadult Massimiliano Allegri, ki is rúgta a Juventus

További cikkeink a témában