Már akkor is látszott, hogy hatalmas tehetség, amikor az NB I-ben rúgta a bőrt, most meg már a legerősebb bajnokságba készül igazolni.

Joseph Paintsil 2017 nyarán az utolsó órákban érkezett a Fradiba, aztán a 19 éves játékos rögtön a kezdőcsapatban találta magát. Thomas Doll nem véletlenül dobta mélyvízbe, Paintsil ugyanis elképesztően tehetséges volt.

A debütáló meccsén például fontos gólt rúgott és gólpasszt is adott, december pedig az NB I történetének egyik legszebb gólját rúgta a ghánai szélső.

A Fradi-támadó olyan varázslatos gólt lőtt, hogy Messi is állva tapsolna

Ezt a ghánai srácot aligha fogja tudni megtartani a Ferencváros.

Már akkor azt írtuk, hogy a srácot aligha fogja tudni megtartani a Ferencváros, és így is lett. Mondjuk a távozása botrányosra és rejtélyesre sikerült, hatalmas pénzt hagyott elúszni az FTC.

A Fradi precedensértékű háborút robbantana ki a Paintsil-ügyből

Komoly presztízsháború lesz ebből, és nem a focista jön ki belőle jól.

Paintsil egy szezont maradt tehát a Fradiban, tíz gólt rúgott és hét gólpasszt adott, majd elvitte a Genk Belgiumba. 2020-ban egy évre kölcsönadta az Ankaragücünek, de egy évvel később visszatért és azóta egyre jobb. A most futó szezonban már a liga egyik legjobb játékosa, harminc meccsen 15 gólja és 14 gólpassza van a jobbszélsőnek.

Be is jelentkeztek a gazdagabb bajnokságok csapatai, a The Telegraph azt írja, hogy a Brentford, a Fulham és a Brighton is szeretné leigazolni Paintsilt.

Az angol klubok scoutjai már többször is megnézték a hatszoros ghánai válogatott támadót. Az látszik, hogy fizikailag sokat fejlődött, és most már stabilan hozza a remek számokat is, minden bizonnyal többet kérne a Genk a Transfermarkt által 9 millió euróra becsült értéknél.

Valaki kamuzik a Fradinál Paintsil-ügyben

Vagy valakinek hiányosak az ismeretei. Mindenesetre ellentmondásosak a nyilatkozatok.

(Fotó: Jeroen Meuwsen/BSR Agency/Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

További cikkeink a témában