Szinte már nyílt titok, hogy Ralf Rangnick veszi át a Milan irányítását, de nemcsak a kispadon, hanem a szakmai vezetésben is teljhatalmat kap a német. Van is egy feltétele.

A Nemzeti Sport azt írja, Antonio Vitiello, a Tuttomercatónak és a Corriere dello Sportnak dolgozó szakíró kiírta a Twitterre, hogy

Rangnick kifejezett kérése, hogy akkor ír alá a Milanhoz, ha jöhet vele Lipcséből Marcel Sabitzer is.

Antonio Vitiello on Twitter

È solo un'indiscrezione che arriva dalla Germania, non risultano trattative avviate (per ora), ma rumors tedeschi parlano di #Sabitzer del Lipsia come richiesta specifica di #Rangnick se dovesse arrivare al #Milan

Az osztrák középpályás a Lipcse egyik legjobbja, a középpálya jobb szélén és a közepén is kiemelkedő teljesítményre képes a 26 éves játékos. Sabitzer piaci értéke a Transfermarktnál 30 millió euró, de a jelenlegi piaci viszonyok között kevesebbért is elhozható.

Sabitzer 36 meccset játszott eddig a szezonban, 15 gólt rúgott és van 8 asszisztja is. A BL-ben kiemelkedően játszott, ott lett igazán tényező európai szinten: a 7 meccsen 4 gól és 2 gólpassz erős statisztika. Még a legszebb gólt is ő rúgta:

Rangnick egyébként jelenleg a Leipzig sportfejlesztési osztály igazgatója, de 2015 és 2016, valamint 2018 és 2019 között is az RB mindenese volt (vezetőedző + sportigazgató).

(Fotó: GEPA pictures/ Roger Petzsche)

És ezt olvastad már?
Lábtörési kísérlet, maraton metróval és Isten keze – A sport legpofátlanabb csalásai
Rengeteg fotód, videód, nagy fájlod van? Megtelik a géped? Itt a megoldás, ha állandóan tárhely gondokkal küzdesz!