Brazília megnyerte az első meccsét a világbajnokságon, azonban elveszítette Neymart, akinek megsérült a bokája. Csapattársa, Raphinha élesen reagál a hír visszhangjára.

Szerbiát 2–0-ra verte a világbajnokság legnagyobb esélyese, ám a győzelem ellenére nem lehetnek boldogok a brazilok. Vagy mégis? Neymar ugyanis súlyosan megsérült, az egyik becsúszásnál aláfordult a bokája és csúnyán bedagadt.

Neymar, a csapattársai és a stáb maga alá került, azonban Brazíliában és a lelátón sokan örültek a kiesésének. Nem, nemcsak azért, mert egyébként nem játszott jól a meccsen, hanem mert nem túl népszerű hazájában. Tett érte, nincs kétség, de mégis durva, amit Raphinha kiírt az Instagramra:

„Az argentin szurkolók istenként kezelik Messit. A portugál szurkolók Ronaldót királyként kezelik. A brazil drukkerek annak szurkolnak, hogy Neymar törje el a lábát. Milyen szomorú, Neymar karrierjének legnagyobb hibája az, hogy Brazíliában született. Ez az ország nem érdemli meg a tehetségét és a futballját.”

Neymarnak nincs szerencséje a vébékkel, ez már a pályafutása harmadik tornája és harmadszor állítja meg sérülés:

  • 2014-ben a hazai rendezésű vb egyik legjobbja volt négy góllal és egy gólpasszal, aztán a Kolumbia elleni negyeddöntő Zuniga a hátába térdelt. Neymar lábra se tudott állni, hordágyon vitték le a pályáról, később kiderült, eltörött az egyik ágyéki csigolyája.
  • 2018-ban pedig eleve félig sérülten érkezett Oroszországba, február óta nem is játszott a klubjában, tehát nem volt túl nagy formában.

Elképzelhető, hogy emiatt is neheztelnek rá, elvégre nem tudja győzelemre vezetni a csapatát, nem tud világbajnok lenni vele Brazília, ahol a futball vallás, szinte mindennél fontosabb. Úgy tűnik, nem is riadnak el semmitől a brazil drukkerek.

Brazília már az első meccsén meglőtte a vb gólját a Szerbia elleni 2–0-s győzelme során

Richarlison duplájával a világbajnokság legnagyobb favoritja simán hozta a kötelezőt.

(Fotó: Simon Stacpoole/Offside/Offside via Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Harmincegy éve nő vezeti Budapest legnépszerűbb, sokat látott sztriptízbárját – A nagy Marilyn-sztori a Playeren

Franciaország egy öngóllal gyűrte le Ausztriát

Óriási meglepetésre Szlovákia legyőzte Belgiumot

További cikkeink a témában