Richarlison duplájával a világbajnokság legnagyobb favoritja simán hozta a kötelezőt.

Brazília – mint mindig – a katari világbajnokságnak is a tornagyőzelem reményében vágott neki, első csoportmeccsén viszont rögtön a G-jelű kvartett legkeményebb ellenfelével, a sztárokkal teletűzdelt Szerbiával nézett farkasszemet. Úgy is indult a találkozó, hogy nem lesz könnyű dolga Neymaréknak, de aztán beindultak és nagyon simán hozták a kötelezőt.

Hogy is történt?

Ahogy arra számítani lehetett, Brazília volt a kezdeményező fél, aktívabbak voltak a kapu előtt, bár játékban kicsivel többet várt volna tőlük az ember. Ugyanakkor az első félidő góltalansága valójában a szerbek fegyelmezettségének volt köszönhető – egyáltalán nem úgy tűnt, hogy megadják magukat.

Az első komolyabb lövésre a 13. percig kellett várni: Neymar szögletet végezhetett el és majdnem betalált – V. Milinkovics-Szavics kapusnak kellett védenie:

Ennél persze nagyobb helyzetek is adódtak a brazilok előtt. A legnagyobbat a 35. percben láthattuk, amikor Raphinha a tizenhatoson belülről a kapusba lőtte a labdát – ziccer volt a javából, de elkapkodta:

Még a szünet előtt aztán a világbajnokság eddig látott meccseihez képest merőben szokatlan dolog történt: Faghani játékvezető csak egyetlen percet hosszabbított.

A második játékrészben aztán a brazilok valósággal nekirontottak az ellenfelüknek. Bőven akadt dolga a szerb kapusnak, a 60. percben ugyanakkor a kapufa segítette ki Alex Sandro 25 méterről megeresztett lövésénél:

Két perccel később aztán jött a gól: Vinícius lövését a szerb kapus a középen érkező Richarlison elé védte, aki pedig öt méterről nem hibázott (1–0) – a brazilok úgy ünnepltek, mintha megnyerték volna a vb-t:

Nagyjából tíz perccel később aztán eldőlt a meccs, a 73. percben Richarlison a középre küldött labdát pazar átvétel után egy félig ollózó mozdulattal küldte a kapuba nagyjából 12 méterről (2–0) – eddig ez a vb gólja:

Ezek után sem álltak le a brazilok, záporoztak a lövések V. Milinkovics-Szavics kapujára, több gól azonban nem esett. Ez a 2–0 a szerbekre nézve kifejezetten hízelgő eredmény.

Foci-vb, G-csoport, 1. forduló

  • Brazília–Szerbia 2–0 (0–0)
  • Gól: Richarlison (62., 73.)

(Fotó: Getty Images)

Ez történt ma a világbajnokságon:

Portugália legyűrte Ghánát, Ronaldo történelmet írt

Egy órán keresztül nem történt semmi, majd jött öt gól.

Egy villanás elég volt Svájcnak a három ponthoz

Győzelemmel kezdte a világbajnokságot a svájci válogatott.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Orosz milliárdok érkezhetnek a Fradihoz

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés