A Fradi okos, önfeláldozó focival legyőzte a lényegesen nagyobb játékerőt képviselő Celticet a BL-selejtező 3. fordulójában. A meccs utáni sajtótájékoztatón Szerhij Rebrov, a Fradi edzője nem tudta leplezni örömét, de meg is volt lepődve.

„Nagyon jó csapat volt az ellenfelünk, de úgy gondolom, megérdemeltük a győzelmet, hiszen a játékosok az eltervezettek szerint játszottak – ami persze kicsit megváltozott menet közben a gyors gól miatt.

A statisztikákat még nem láttam, így a lövések számát sem, de a foci nemcsak a lövésekből vagy a labdabirtoklásból áll, hanem leginkább az eredményből.

Rebrovot meglepte a Celtic kezdőcsapata, hiszen több támadó is a padon ült. Úgy látta, igyekeznek a gyors játékosokat megtalálni a passzokkal, mint Christie vagy Ntcham:

Mi pedig próbáltuk ezeket a passzvonalakat lezárni, az első félidőben ezt jól meg is oldottuk, nagyon szervezetten védekeztünk. Úgy véltem, hogy vannak problémáik a védősorban, és most két-három lövésből kaptak két gólt, persze ezek egyéni hibák voltak. De ahogy mondtam, a kontrákra rendezkedtünk be, ehhez vannak gyors játékosaink. Ott van például a második gól: mindenki tudja, hogy Tokmac nagyon gyors és használta is a sebességét. Nagyon jó ellenfelet győztünk le és nagyon boldogok vagyunk!

BL-csoda: Glasgow-ban verte meg a Fradi a Celticet

Szenzációs focisiker, a Celticet még nem verte meg magyar csapat Glasgow-ban, és a Fradi ezzel már két fordulót kipipált a BL-ben.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Miattuk lesz érdemes nézni a foci-Eb-t. Sőt, kötelező!

Borzasztó szoros végeredményt hozott az évezred legfontosabb bokszmeccse

Sérülés miatt lemarad az Eb-ről a La Liga egyik legjobbja

További cikkeink a témában