És az nem Románia, ugyanis a döntetlenért még mindig csak egy pont jár, vagyis két meccs után továbbra is egy pontjuk van, ami karcsú. Svájc néggyel sokkal jobb helyzetben van.

A románok megszorongatták ugyan a franciákat az első csoportmeccsen, de kikaptak 2–1-re, míg Svájc vártnál nehezebben tudta csak legyőzni az Albánokat 1–0-ra.

Egész nézhető volt az első félidő, viszonylag szórakoztató és lüktető játékkal voltak helyzetek és lehetőségek is mindkét oldalon.

A 18. percben az Eb első tizenegyese is megvolt, Lichsteiner egy viszonylag lepkefing mezhúzásért sárgát kapott, Svájc meg tizenegyest, amit Stancu higgadtan értékesített (1–0):

Kérdezünk: jogos volt a román büntető?

A gól után megjött Svájc lövőkedve, Schär kapásból 25 méterről rálőtte, de a román kapus védte, majd Románia foglalkoztatta rendesen a svájci védőket: előbb Chipchu lőtte keresztbe a labdát a kapu előtt, majd egy beadás után Sapunaru hét méterről  forgácsolta a kapufát.

Hiába volt 66 százalékban a svájciaknál a labda, a szünetre 1–0-s hátránnyal mehettek.

A második félidő román lövéssel kezdődött, majd gyorsan Svájc is válaszolt rá, sőt a gólra is. Mehmedi egy szöglet után a kipattantót vágta iszonyat erővel a román kapuba az 57. percben (1–1):

A 62. percben a 19 éves Embolót lépett pályára a svájciaknál, és jó cserének bizonyult, rögtön három helyzete is volt, előbb a védők állították meg, aztán meg 6 méterről fejelt mellé, majd a román kapus passzolta neki a labdát, amit nem tudott lekezelni. Mindenesetre ezek arra jók voltak, hogy Románia elveszítse a magabiztosságát.

Végül pedig az lett, hogy mindkét csapat inkább arra törekedett, hogy ne kapjanak gólt. Nem is kaptak (1–1).

Két forduló után Romániának így 1 pontja van, ez karcsú. bár az utolsó körben a kevésbé acélos Albániával játszanak. Svájcnak pedig 4 pontja van, ami egész sok mindenre jó lehet még, mondjuk egy továbbjutásra.

Románia: Tatarusanu – Sapunaru, Chiriches, Grigore, Rat (Filip, 62.)– Pintilii (Hoban, 46.), Hoban – Torje, Stanciu, Stancu (Andone, 83.) – Keserü

Svájc: Sommer – Lichtsteiner, Schär, Djourou, R. Rodríguez – Behrami, Dzemaili (Lang, 83.), Granit Xhaka – Shaqiri, Seferovic (Embolo, 64.), Mehmedi

Románia–Svájc 1–1 (1–0)
Gól: Stancu (18. – tizenegyesből), ill. Mehmedi (57.)

(Fotó: AFP)

Amúgy a magyarok Eb-győzelméért meg 150-szeres pénzt fizetnek, egy százast megér, nem?

És ezt olvastad már?
A különbséget érezni fogod – nem csak hallani
További cikkeink a témában
Sikeres nők a szoftveriparban - ilyen volt a Lányok Napja a memoQ-nál
Hirdetés