A Moto2 San Marinó-i nagydíján olyasmi történt, ami a Flúgos futamban talán még elmenne, de a való életben azt szokás rá mondani: életveszélyt okozó alattomosság.

A 22 éves olasz Romano Fenatit nehezen lehetne sportemberként jellemezni. Három éve még a Moto3-ban például a bemelegítés közben balhézott össze Niklas Ajóval, akinek belerúgott a motorjába, majd nemes egyszerűséggel leállította a gépét.

Meg is mutatjuk. Így néz ki a stresszkezeléssel láthatóan hadilábon álló szimpatikus fiatalember:

Szóval vannak bajok Fenatival, a mai San Marinó-i nagydíjon viszont még ennél is messzebbre ment. Közte, és a szintén olasz Stefano Manzi között igen feszes párharc alakult ki, melynek az lett a vége, hogy emberünk a kavicságyban kötött ki. Az ilyesmi előfordul a motorsportban, és az esetek 99,9 százalékában a versenyzők simán fel tudják dolgozni a helyzetet.

Nos, Fenatinek így sikerült ezt megoldania:

Jól látod, menet közben rántotta be ellenfele fékét, ami valami elképesztően alattomos húzás. Azonnal fekete zászlót kapott érte, és nagyon úgy tűnik, hogy egy több futamos eltiltással is megajándékozzák, ami szerintünk a minimum, tekintettel arra, hogy a kis akciójával simán okozhatott volna akár életveszélyes sérülést is.

A közvetítés szakkomentátora, a MotoGP-ben igen ismert Colin Edwards ezekkel a szavakkal minősítette Fenati akcióját:

Ez hihetetlen! Viccelsz, ember? Ez az a pont, amikor azt kell mondani: pakold össze a cókmókod, haver, és találkozunk jövőre! Ez egyszerűen nevetséges!

Egyetértünk.

(via)

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában