Egy másfél órás interjúban beszélt az elmúlt időszakról Cristiano Ronaldo. Azt mondta, hogy az MU elárulta őt, de beszólt a United mostani és korábbi edzőjének is.

Cristiano Ronaldo az előző szezon elején tért vissza a Manchester Unitedhez. Az első idényében házi gólkirály lett, a mostaniban viszont alig játszott, miután a Manchester United új edzője, Erik ten Hag csak epizódszereplőként számít rá. A mellőzöttséget Ronaldo nem igazán bírta, volt is ebből probléma, a klub kitette portugált a Chelsea elleni meccs keretéből, miután a Tottenham elleni meccsről idő előtt hazament.

A Manchester United kitette a keretéből Ronaldót, aki erre rögtön reagált

„Ahogy egész karrierem során, úgy most is úgy próbálok játszani, hogy megadjam a tiszteletet a csapattársaimnak, az edzőimnek és az ellenfeleimnek.”

Ronaldo az elmúlt hónapokban nem adott interjút, most azonban megszólalt, Piers Morgan tv-műsorában minden sérelmét felfedte.

„Úgy érzem, hogy elárultak. Néhányan azt akarják, hogy ne legyek ennél a klubnál, nemcsak ebben a szezonban, hanem már tavaly is”

– kezdte Ronaldo, majd kitért a Manchester United előző edzőjére, Ralf Rangnickra:

„Nem is hallottam róla korábban. Hogy lehet valaki a Manchester United edzője, ha korábban nem is irányított csapatot?”

– tette fel a kérdést Ronaldo. Rangnick egyébként volt már edző, de az ismertségét leginkább a Leipziggel sportigazgatóként elért sikereinek köszönheti – ezt már mi mondjuk, nem Ronaldo.

A Manchester United jelenlegi edzője, Erik te Hag sem maradt ki:

„Nem tisztelem őt, mert ő sem tisztel engem. Ha nem tisztelsz, én sem foglak tisztelni.”

Majd a Manchester United körüli helyzetről beszélt:

„Sir Alex Ferguson távozása óta nem fejlődött a klub. Amikor visszatértem, azt hittem, új dolgokat fogok látni, infrastruktúrát, technológiát, de ehelyett azokat láttam, mint amikor 21-22 éves voltam.”

Kitért arra is, hogy tavaly azért igazolt a Manchester Unitedhez és nem a Manchester Cityhez, mert a szívét követte, és Ferguson azt mondta neki, hogy egyszerűen nem mehet a városi riválishoz.

Cristiano Ronaldo tehát végre megszólalt, és ez az interjú gyakorlatilag biztossá tette azt, amit eddig is tudtunk: a világbajnokság után, a téli átigazolási szezonban klubot vált. A jelenlegi hírek szerint nevelőegyesületében, a Sportingban folytatja az ötszörös aranylabdás.

C. Ronaldo: Ha Messié lesz az Aranylabda, visszavonulok

2019-ben mondta ezt Cristiano Ronaldo, de csak most vált ismertté.

(Fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
Hirdetés