Irán fel van háborodva, és a semlegesek is értetlenül állnak az események előtt. Szerintünk Ronaldóval kivételeznek a játékvezetők, és az egész FIFA. Persze nem csak vele.

Az Irán–Portugália meccsnek komoly tétje volt, nevezetesen a továbbjutás. Igen, ha az irániak nyerni tudtak volna, akkor továbbmennek, és bármennyire is irreálisnak tűnt a meccs előtt, végül borzasztóan közel voltak. Ennyire:

De talán még közelebb lehettek volna, ha a szabályokat betartva kiállítják Cristiano Ronaldót. Bár az a pár perc emberelőny nem is nekik lett volna annyira fontos, hanem Portugália nyolcaddöntős ellenfelének, hiszen a magát a világ valaha volt legjobbjának tartó CR nem léphetett volna pályára.

De ez nem az ő sara, hanem a játékvezetőké, akiket pedig vélhetően a FIFA tart sakkban: a legjobbaknak minél tovább kell maradniuk. Reklám, nézőszám, televízió, stb...

De előre szaladtam, nézzük meg, mi történt. Ronaldo előbb felbőszülve könyökkel helyet csinált magának, kemény volt, ha úgy tetszik könyökölt, nehéz eldönteni. Valamit akart az iráni védővel tenni, ez tény.

Ezt végül meg is nézte Cáceres játékvezető, de addig videózott, amíg végül sárga lett belőle. A paraguayi láthatóan borzasztóan izgult, járt az agya, ki tudja, mit mondtak a fülére. Ahogy tegnap is írtuk: a mozdulat látható, megvolt, durvának nem mondanánk, igazából nem talált, végül is nem lehetett könnyű döntés. A szándék érződött. A döntés sárga lap lett. Vagyis a spori is látta, hogy volt valami. De oké, nem érezte túlzott erőbevetésnek, sárga. Az, hogy visszanézi, még nem automatikusan jelenti azt, hogy pirosat kell adnia.

Csakhogy nem sokkal később történt még egy eset, ami szintén Ronaldót érintette. A 96. percben Irán még nyomult volna előre, ívelték a labdát a portugál tizenhatos felé, de a rutinos támadó ezt nem akarta. Így aztán blokkolt:

Armond Atbin ✭ on Twitter

Someone want to explain to me how Ronaldo does not get a second yellow here for a blatant handball? https://t.co/42Ia6vugi9

KÉZZEL.

Nem látta egyik játékvezető és asszisztens sem, pedig vannak páran, ha viszont akár egy is látta, annak tudnia kellett volna, hogy ez szándékos kezezés, sportszerűtlen viselkedés, ami pedig sárga lap. Két sárga pedig barátok közt is egy piros. Kivéve, ha Ronaldo vagy.

A portugál klasszis ugyanis ezzel kihagyta volna a nyolcadddöntőt, lehet, hogy többet nem is láttuk volna a vb-n, ami nem jó a FIFA-nak, mi lesz az Aranylabdával, a nézőkkel, pláne, hogy Messi is kieshet. Sztárok nélkül pedig unalmasabb a világbajnokság. Iránnal is, úgyhogy mehet haza.

Mi lett volna a helyes döntés Ronaldóval kapcsolatban?

És ezt olvastad már?
Ancelotti bejelentette, hogy mikor vonul vissza