Ronaldo Nazário újabb futballklubnak lett a tulajdonosa.

A Fenomén 2018-ban lett a spanyol Real Valladolid többségi tulajdonosa, most pedig hazájában, Brazíliában megvette azt a klubot, ahol anno először feltűnt, a Cruzeirót.

A nagymúltú klub 2019 óta nem szerepel a brazil első osztályban, Ronaldónak most az a célja, hogy korábbi csapatát visszajutassa a brazil élvonalba.

A kétszeres világbajnok és kétszeres aranylabdás brazil csatár a Cruzeiróban lett igazán ismert, 1993-ban mutatkozott be a négyszeres brazil bajnoknál, majd egy évvel később átigazolt Európába, a PSV Eindhovenhez. Utána következett a Barcelona, az Inter, a Real Madrid és az AC Milan, majd a visszavonulása előtt Brazíliában, a Corinthiansban játszott egy ideig.

Egy tavalyi kimutatás szerint Ronaldo vagyona nagyjából 300 millió dollár, karrierje során körülbelül 200 millió dollárt keresett. A Nike-val életreszóló szerződése van, sportolók menedzselésével foglalkozó ügynökséget is alapított, és most már két futballklubnak is a tulajdonosa.

Nemrég írtunk Ronaldóról és az 1998-as világbajnoki döntő összeesküvés-elméletéről:

Valóban kényszerítették Ronaldót, hogy játsszon a világbajnokság döntőjében?

Új sorozatunkban itt a Playeren bemutatjuk a sportvilág legismertebb és legmegosztóbb összeesküvés-elméleteit. Az első részben az 1998-as franciaországi világbajnokság döntője a téma.

(Fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
A Fradi egy egyiptomi válogatottal pótolná Laidounit
További cikkeink a témában