Orban kezdő lehet a görögök ellen, Rossi két helyen változtathat

Konkrét kezdőről persze nem beszélt Marco Rossi szövetségi kapitány a Görögország–Magyarország Nemzetek Ligája-mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón, de elárulta, két helyen változtathat.

Az olasz szakember elmondta, úgy érzi, hogy a jelenlegi helyzetben a legjobb döntéseket hozta meg, mikor összeállította a csapatot. Kiemelten fontos szempont, hogy ki mennyit játszik, és milyen teljesítményt nyújt hétről hétre a klubjában. Miután a válogatottban nincs lehetőségünk fizikálisan erősíteni a kerettagokat, csak olyan labdarúgókat hívtak meg, akik már eleve jó erőállapotban vannak.

„Van még egy-két eldöntendő kérdés a kezdőcsapatot illetően. Az aktuális formát, a pszichés és fizikai állapotot figyelembe véve kell döntést hozni, annak érdekében, hogy a legjobb állapotban lévő játékosok jussanak szerephez a kezdő tizenegyben. Azt sem szabad elfelejteni, hogy három napon belül két mérkőzés vár ránk, és ennek megfelelően kell gondolkodnunk. Az utolsó edzés végére letisztul minden, és este meg tudom hozni a megfelelő döntéseket.

A Willi Orbanról szerzett tapasztalatairól Marco Rossi úgy fogalmazott: a Leipzig bekkje egy fizikálisan erős, jó játékos, akinek nemcsak játéktudása kiemelkedő, hanem személyisége, hozzáállása is példaértékű, nem véletlen, hogy csapatkapitány a Bundesliga egyik élcsapatában. Mindenki azt várja tőle, hogy nemcsak hozzáállásával tűnik ki a csapatból, hanem biztonságot ad majd a védelemben.

Ez utalhat arra, hogy Willi Orban kezdő lesz, ő lehet Kádár új párja a védelem tengelyében, a másik változás pedig talán egy Bese Barnabás, Lovrencsics Gergő csere lehet. Esetleg Varga Rolandot kapja le, aki nincs formában, és helyette kezd Lovrencsics (vagy Gyurcsó Ádám).

Várható kezdőcsapat:

Gulácsi – Bese, Orban, Kádár, Fiola – Nagy Á. – Lovrencsics, Kleinheisler, Kovács, Sallai – Szalai

  • Nemzetek Ligája, C-osztály, 2. csoport
  • Görögország–Magyarország (20:45, M4 Sport)

(Fotó: MLSZ)

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon