Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A magyar válogatott két rendkívül fontos meccs előtt áll: Uruguay ellen ugyan csak barátságos találkozó lesz, de mégiscsak a Puskás Aréna nyitó- és Gera Zoltán búcsúmeccse, Wales ellen meg az Eb a tét. A kapitány azonban nincs könnyű helyzetben.

Marco Rossi szövetségi kapitány a Puskás Arénában tartott sajtótájékoztatón válaszolt a kérdésekre.

Két olyan meccs előtt állunk, amely más-más okból fontos. Jobb lett volna kedden itthon játszani, de a menetrendet nem mi állítjuk össze. Uruguay pedig ötödik a világranglistán, minden poszton világklasszisok szerepelnek a csapatában, Oscar Tabarez szövetségi kapitány is a világ legjobbjai közé tartozik. Nagy megtiszteltetés lesz ellene meccselni.

Rossi elmondta, hogy nem a szerződéshosszabbítás érdekli, hanem hogy a válogatott kijusson a részben hazai rendezésű jövő évi Európa-bajnokságra. A kinevezése óta csak ez foglalkoztatja. Ezt arra reagálta, hogy az MLSZ elnöke jelezte, akkor is ő marad a szövetségi kapitány, ha nem jut ki a válogatott kontinenstornára.

A csapattal kapcsolatos aggályai sokkal izgalmasabbak:

Baloldali és középső védők esetében nem küzdök a bőség zavarával, kényszermegoldásokhoz kellett folyamodni, de sose panaszkodok a hiányzók miatt. Azokban is bízom, akik esetleg debütálni fognak.

Rossi elárulta azt is, hogy nagy hangsúlyt fektet majd a lélektani felkészítésre.

Az eseményen bemutatták a válogatott új mezét is, amelyről kiderült, nem sablon alapján készült, azaz most először minden eleme egyedi, hasonlóan az olyan válogatottakhoz, mint a belga, a spanyol vagy a német. És olyan lett, amit már bemutattunk múlt héten.

A válogatott pénteken 19 órakor játszik Uruguay ellen.

(MTI)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.