A válogatott keret kihirdetése kapcsán tartott sajtótájékoztatón, ahol az is szóba került, mi lesz, ha nem jut ki a válogatott a vb-re.

A keretben vannak izgalmas és meglepő nevek, hiszen például a csapatkapitányt, Szalai Ádámot megműtötték, így eleve nincs, van egy Rossi-újonc is, Vécsei Bálint, meg néhány visszaérő: Nagy Zsolt, Nego Loic, valamint Holender Filip.

Nagy Zsolt legutóbb 2019-ben kapott meghívót Marco Rossitól, Vécsei Bálintnak viszont most először ad lehetőséget Rossi, de egyébként ő kétszeres válogatott már, 2014-ben éppen Albánia ellen debütált.

„Vécsei Bálintot már régóta figyeljük, és úgy éreztük, eljött az ideje, hogy megmutassa, mire képes a nemzeti csapatban, Nagy Zsolttal és Holender Filippel pedig már korábban is dolgoztunk együtt. Nego Loic szeptemberben is velünk lett volna, ha egészséges, örülök, hogy most már rá is számíthatunk.”

A meccsek kapcsán elmondta, két nagyon fontos meccsek jönnek, és bár számtalan nehézséggel kell megküzdenünk, mindenképpen szeretnének javítani az Albániától elszenvedett vereség után.

„Anglia ellen pedig bizonyítani, hogy a budapesti teljesítményünknél sokkal jobbra vagyunk képesek az Eb-ezüstérmes ellen még idegenben isEhhez azonban arra van szükség, hogy minden játékos egytől egyig az utolsó leheletéig küzdjön a pályán, és mindent kiadjon magából, tudása legjavát nyújtva!” –nyilatkozott Marco Rossi az mlsz.hu-nak

„A huszonhat kerettag közül heten is kaptak már sárga lapot a mostani selejtezősorozatban, vagyis ha Lang, Szalai Attila, Botka, Bolla, Gazdag, Sallai vagy Tamás Márk sárga lapot kap az Albánia elleni mérkőzésen, akkor rá sem számíthatok Anglia ellen, így az első mérkőzésen nemcsak jól kell teljesítenünk és nyernünk kell, de figyelmesnek is kell lennünk.”

A Nemzeti Sport rákérdezett a kapitány hosszabb távú jövőjére is.

„Nincs bennem szándék, hogy maradjak, ha az illetékesek nem akarják. Az illetékesek alatt a szurkolókat és a szövetséget is értem. Ha bekövetkezik az, ami a jelen állás szerint valószínűleg be fog, hogy nem jutunk ki a világbajnokságra, akkor meg kell vizsgálni ennek az okait, és én kész vagyok levonni a következtetéseket.

Én nem fogok foggal-körömmel ragaszkodni a pozíciómhoz, ha a szövetség nem velem képzeli el a folytatást.”

Valamint néhány lehetséges honosítás, országváltás is felmerült.

„Dárdai Mártontól mi várunk választ, Callum Styles és Laci Zsiga estében keressük a jogi megoldást, előbbi esetében ez egyszerűbbnek tűnik, utóbbi esetében bonyolultabb.”

A férfi A-válogatott október 9-én 20 óra 45 perckor a Puskás Arénában zárt kapuk mögött lép pályára Albánia ellen, 12-én (magyar idő szerint) 20:45-kor pedig a Wembleyben az Eb-döntős Anglia ellen játszik.

(Fotó: MLSZ)

És ezt olvastad már?
Az újabb bravúr nem jött össze, az Európa-bajnoktól kikapott a magyar válogatott