Litvániában ikszelt a magyar válogatott, így egyelőre nem jutott ki a 2024-es Európa-bajnokságra. A meccs után Marco Rossi nem megfelelő hozzáállásról és felelősségvállalásról is beszélt.

Az első félidőben kétgólos hátrányba került, végül 2–2-s döntetlent játszott Litvániában Magyarország, így még a hátralevő két fordulóban egy pontra van szüksége ahhoz, hogy kijusson az Eb-re.

Döntetlen Litvániában, még egy pont kell az Eb-részvételhez

Kétgólos hátrányból állt fel a válogatott, de ez kevés volt a kijutáshoz. Egyelőre.

A meccs után Marco Rossi szövetségi kapitány a következőt nyilatkozta az M4 Sportnak:

„Meg kell értenünk, hogy ha nincs meg a megfelelő hozzáállás, egy rémálom lehet a végeredmény. Ma sajnos ez történt az első félidőben, egyszerűen nem nyertük meg a párharcokat. A két félidő között változtattunk, a második félidőben domináltunk, de ma nem volt meg az a szerencsénk, ami Szerbia ellen megvolt. 

Elrontottuk az első félidőt, vállalom ezért a felelősséget. De ahogy a meccs előtt is mondtam, egy olyan csapat vagyunk, amely fejlődik, ugyanakkor egy fiatal válogatott is vagyunk. A második félidőben jobbak voltunk, de nem panaszkodhatunk, az első félidőt látva el kell fogadnunk az egy pontot.”

A válogatott csapatkapitánya, Szoboszlai Dominik sem mentegetőzött, amikor az első félidőről beszélt:

„Nagyon rég játszottunk annyira rosszul, mint az első félidőben. Pozitívum, hogy a második félidőben megmutattuk az igazi énünket, de ez még mindig kevés volt. Tanulnunk kell ebből a meccsből is.

Őszinte leszek, nem halt meg senki, hogy nagy szomorkodások legyenek. Most is úgy mentünk ki a pályára, hogy tovább akarunk jutni és a következő meccsre is így megyünk ki. A második félidőben visszahoztuk a meccset, a pozitívumokra kell koncentrálni.”

A magyar válogatott november közepén játssza az utolsó két selejtezős meccsét: 16-án Bulgáriába megy, három nappal később hazai pályán fogadja Montenegrót.

(Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

A frusztrált és csalódott Klopp elnézést kért a szurkolóktól

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés