Marco Rossi bajnok lett a Honvéddal, ami egy görög Eb-arany szintű csoda, majd értékelhető tervek híján távozott. Most pedig elmondta, jobb ez a foci, mint amit gondolnak róla.

Az olasz szakember már nem először bizonyított az NB I-ben, így mindenképp hiteles személynek mondható, azonban most ráivott a gyógyszerekre kissé kikerekedett szemekkel lessük, miket mond.

Szerinte ugyanis annak ellenére, hogy például sokan lebecsülik Olaszországban a magyar bajnokságot, sok tehetséges játékos van az NB I-ben, amit még el is tudunk fogadni, ám a példái minimum sántítanak.

Mostanában sok fiatal tűnik fel: nem véletlen, hogy a Bologna megvásárolta Nagy Ádámot, mint ahogy Sallai Roland és Balogh Norbert Palermóba való szerződése sem az. Ha jobban megfigyeljük a magyar élvonalat, sok jó futballistát találhatunk, olyanokat, akik határozottan többre vihetnék, mint ahol most vannak.

Példának okáért ott van Eppel Márton, aki a Serie A-ban is biztosan megállná a helyét.

Nos, a két Palermo-játékosról épp három napja írta lesújtó véleményt az Ilovepalermocalcio, az alapján ők nem állták meg a helyüket.

Balogh Norbert: „Az első féléve után sokkal többet vártunk tőle. A mögöttünk hagyott szezonban mindössze 16 meccsen játszott, jobbára csereként jutott szóhoz, és gólt nem szerzett. Bizonyára az edzőcserék sem segítették, ám még nincs készen a Serie A-ra. Kudarc volt számára az idény.”

Sallai Roland: „Nagy reményekkel érkezett a Palermóhoz, mint a legnagyobb magyar tehetség, de semmit nem mutatott abból, amit vártunk tőle. Teljesítménye több alkalommal is csalódást okozott, rendre alulmúlta a várakozásokat. Az Udinese ellen egyszer eredményes tudott lenni, de góljának nagy jelentősége nem volt, hiszen az ellenfél 4–1-re nyert. Nem meglepetés, hogy visszatér Felcsútra a Puskás Akadémia FC-hez.

Eppel Márton pedig épp most bizonyított az orosz B-válogatott ellen a válogatottban. Azt mondjuk nem, hogy ott lenne a helye, viszont fejelt egy szép gólt Gulácsinak. Sajnos a másik kapu előtt nem került helyzetbe, de ezt írjuk a lámpaláz számlájára.

Már új edzője van a bajnok Honvédnak

Pörgés van a Honvédnál.

(Fotó: AFP)

Támogatott és ajánlott tartalmaink
További cikkeink a témában
Ahol a csúcsminőségű bútor életszemléletté nemesül
Hirdetés