A magyar válogatott csodát tett, 2–1-re legyőzte a vb-döntős horvátokat, amit Marco Rossi pályafutása eddigi legnagyobb győzelmének nevezett.

A szenzációs eredmény és a feltételezhető öltözői fieszta után is higgadtan, korrekten és végtelenül készségesen nyilatkozott a sajtónak a magyar válogatott olasz kapitánya. Azzal kezdte, hogy megköszönte a horvát válogatott tagjainak sportemberi hozzáállását. „Igazi úriemberek voltak, megmutatták, miért igazi bajnokok.” És persze saját játékosainak is köszönetet mondott.

Köszönöm a szurkolóknak, hogy végig biztatták a játékosokat, minden másodpercben mellettünk voltak.”

A szlovákok elleni meccset citálták Rossi elé az újságírók, hogy mitől lett ekkora változás.

„Nem értek egyet, nem volt nagy különbség. Ha ma kikapunk három kettőre, most itt mindenki azt gondolná, ezt a meccset másképp kellett volna lehozni. Baj, hogy mindig a végeredményből indulunk ki, a játékot nem vizsgáljuk. Biztos vagyok benne, a mai eredményt felcserélnénk a szlovákiaival. Háromszor néztem újra azt a meccset, nem volt szerencsénk. Ma viszont Fortuna mellénk szegődött, ez volt a különbség.

Azon a találkozón a szerencse ellenünk szegődött, hibákat követtünk el a bal oldalon, nem volt bátorságunk előre játszani, ha nálunk volt a labda, ezért mély védekezésre kényszerültünk. Elég megnézni a statisztikákat, azon a meccsen nem voltunk szerencsések, ma viszont az a csipetnyi szerencse mellénk szegődött.

Ez volt a különbség a két mérkőzés között, semmi egyéb.”

A felállással kapcsolatos kérdést sem alibizte el.

„Nyolc mérkőzésen vagyunk túl, többféle felállásban játszottunk már. A futballban nem a játékrendszer, hanem a koncepció a fontos, illetve az, hogy a játékosokat miként lehet beilleszteni a filozófiába.”

Természetesen Dzsudzsák Balázs is felmerült, elvégre sokáig nem játszott Rossinál.

„Ki merem jelenteni, mindenkivel komoly és lojális voltam. Mindenkinek a szemébe tudok nézni.

Jobb formában van, mint novemberben, ezt igazolta a horvátok ellen. Nem szimpátia alapján küldöm a pályára a játékosokat. Magyarországon tízmillió szövetségi kapitány van. Olaszországban rosszabb a helyzet, ott hatvanmillió. Engem fizetnek azért, hogy döntéseket hozzak, enyém a felelősség.”

Hogyan lehetne idegenben is eredményesebb a válogatott?

„Ez a győzelem csak akkor ér valamit, ha Azerbajdzsán ellen három pontot szerzünk. Az edzések során a hozzáálláson lehet a legtöbbet változtatni. Ebben kell még rengeteget fejlődnünk. Most az első perctől roppant pozitívak voltunk.”

Rossinak ez a csúcs.

A futball a szurkolókért van, minden tisztelet megilleti őket. Ezek most a siker pillanatai, a drukkerekkel együtt ünnepelek én is. Amint nem akarnak engem itt látni, nem állok az útjukba.”

Itt a meccs, érdemes újra és újra megnézni a gólokat:

(Fotó: MLSZ)

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon