Az aggodalmak ellenére Szoboszlai szekere egy pillanatra sem döccent meg a Premier League-be igazolásával, sőt, egyre többen ülnek fel a dicséretvonatra.

Most a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi ajnározta játékosát, mégpedig közvetlenül a liverpool.com-nak. Rossi szerint Szoboszlai lehet az új Pirlo, még ha Dominik nem is szeret hatost játszani, ahogy azt le is nyilatkozta.

„Tudom, azt mondta, hogy nem nagyon szeret ezen a poszton játszani” – reagált mosolyogva Rossi a kijelentésre. A kapitány egyébként már javasolta neki ezt a posztot.

Tényleg úgy gondolom, hogy a jövőben fantasztikus hatos lehet belőle. Minden képessége megvan ehhez, mint ahogyan Andrea Pirlo is itt futballozott, hogy csak egy példát mondjak. Szerintem Pirlo volt a legjobb az elmúlt 15 évben, és Dominiknak is nagyon jó képességei vannak ahhoz, hogy ezen a poszton futballozzon.

Olyan játékos, aki nem csak taktikus, hanem egy igazi futó is. Dominik egyszerre rendelkezik technikai, fizikai és taktikai képességekkel. Ezen tulajdonságok miatt mi is úgy véltük, hogy nem kell majd túl sok idő neki, hogy megértse a Premier League játékmódját és azt, hogy mit kér tőle az edző.

Mivel a magyar középpályás egyik legnagyobb erőssége a rúgótechnikája, Rossinak van egy javaslata.

„Angliában el kell kezdenie többet lőni, nem hiszem, hogy bárki panaszkodik majd, ha Dominik jobb vagy bal lábbal tüzel. Sok-sok erőssége van. Természetesen voltak és vannak gyengeségei is, de keményen dolgozik azon, hogy csökkentse és kijavítsa őket. A legjobb képessége biztosan a lövése.

Több mint fél évszázada vagyok a futballban, és azt kell mondanom, hogy az elmúlt 50 évből nem emlékszem ötnél több olyan játékosra, akinek olyan lövése volt, mint amilyen neki van, vagy aki jobb lett volna nála.”

Végül Rossi összegezte azt, szerinte miért tart itt Szoboszlai.

„Megcsinálta magát. Keményen dolgozott a kvalitásain, emellett szép környezetben nőtt fel édesapjával, ahol megértette a világot, és azt, hogy mit jelent a legfelsőbb szinten profinak lenni. Ezért csak apjának, anyjának és Istennek tartozik köszönettel.

Mindenkitől tanult valamit, hogy eljusson oda, ahol most van: az összes edzőjétől, és a saját bölcsességeiből is, mert okos srác. Dominik önmaga miatt van itt.”

Klopp Szoboszlait dicsérte a Chelsea elleni rangadó után

Végigjátszotta a Chelsea elleni rangadót Szoboszlai Dominik.

Ronaldóval és Gerrarddal állította párhuzamba Szoboszlait az angol média

Kicsit erősnek tűnik az összehasonlítás, de kik vagyunk mi, hogy letörjük az angolok lelkesedését.

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában