A The Guardian újságírója magyar szakértők bevonásával mutatta be a Liverpool legújabb igazolását.

Már a cikk címe is jelzi, hogy valóban remek játékosnak tartják Szoboszlai Dominikot: „A teljes játékos, aki lenyűgözi Liverpoolt” – írta Lukas Vrablik.

A Liverpool először leigazolta a középpályára a Brightontól Alexis Mac Allistert, a világbajnokért 35 millió fontot fizetett, majd kifizette az RB Leipzignek Szoboszlai Dominik 60 millió fontos kilépési záradékát.

Szoboszlai Dominik a Liverpoolban folytatja!

Megegyezett az RB Leipzig és a Liverpool!

Vrablik azt írja, hogy

ezért a pénzért egy komplett játékost kapnak, aki teljesen be tudja játszani a középpályát, és emellett a fiatal kora ellenére egy igazi vezér is. Szerinte több energiát és kreativitást adhat Jürgen Klopp csapatának.

„Szoboszlai nemcsak a gólpasszaival és a technikájával nyűgözte le a Bundesligát, hanem a védekező munkájával, a presszingvezetésével és a szereléseivel is” – kezdte cikkét a Guardian. Majd kiemelte, hogy a középpályás már 22 évesen a magyar válogatott csapatkapitánya, azonban ez nem nyomja össze, sőt számára ez csak előny:

„Nyomás alatt csak még jobban teljesít”.

Azt mondanám, szüksége lesz fél évre, hogy fizikálisan alkalmazkodjon, egy kicsit izmosodnia is kell, és meg kell szoknia a heti kétmeccses ritmust. Arra számítok, hogy sokat fog fejlődni, és nagy hatással lesz a Liverpoolra” – ezt már Karpjuk Gábor futballelemző mondta Szoboszlairól.

A cikk végén azt írja a cseh szakíró, hogy Szoboszlai Liverpoolba való igazolása a hosszú évek állhatatos munkájának az eredménye, annak a munkának, amit Szoboszlai mindig is a legfontosabbnak tartott.

Lehidaltak a Liverpoolnál Szoboszlai tetoválásától

A Liverpoolnál nem is tudtak arról, hogy a magyar játékos a klublegenda idézetét varratta magára.

Klopp: Szoboszlai a klub jelenét és jövőjét is jelenti

Új játékosáról nyilatkozott a Liverpool edzője.

Milyen karriert futhat be Szoboszlai a Liverpoolban?

Körbejárjuk, mire lehet képes a magyar játékos a világ legerősebb ligájában, a világ egyik legnagyobb és legjobb csapatában.

(Fotó: Laszlo Szirtesi/Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

World Margarita Day – Egy újabb ünnepet köszönthetünk köreinkben, már Magyarországon is

Stankovic elmondta, mi kell a Fradi továbbjutásához

Négy és fél év börtönre ítélték minden idők egyik legsikeresebb futballistáját

További cikkeink a témában