Óriási versenyben, három kínait megelőzve elsőként haladt át a célvonalon Liu Shaolin Sándor, de végül sajnos kizárták. Liu Shaoang bronzérmes lett, megvan a magyar csapat második érme a pekingi téli olimpián.

Két magyar is bejutott a pekingi olimpia döntőjébe a rövid pályás gyorskorcsolyázók férfi 1000 méteres versenyében. A Liu testvérek ugyanabban az elődöntőben szerepeltek, egy ideig az első két helyen haladtak, Liu Shaoangot azonban kiütötték, közben Liu Shaolin Sándor megnyerte a futamát, és végül Shaoangot is továbbjutatták a videózás után.

A döntőbe a két magyar mellett három kínai jutott be. Az első néhány kör után lefújták a döntőt, pengedarabok voltak a jégen, a magyaroknak ez jól jött, Liu Shaolin Sándor az utolsó, Liu Shaoang a második volt a futamban. Az újraindított fináléban Shaoang hamar kiszállt a versenyből, Liu Shaolin Sándor azonban óriásit versenyezve előbb átvette a vezetést, majd a kínaiak támadásait kivédte, és egy nagyon szoros befutó végén elsőként haladt át a célvonalon.

Utána viszont jöttek a hosszú percek, a várakozás, hogy legyen hivatalos a végeredmény. Végül az lett, csak nem olyan, amire számítottunk: Liu Shaolin Sándor hiába érkezett elsőként a célba, végül kizárták szabálytalankodás miatt. Így kínai olimpiai aranyérem született, a kizárás következtében

Liu Shaoang a harmadik helyen végzett, megszerezte a magyar csapat második érmét az olimpián.

Férfi 1000 méter, végeredmény:

1. Zsen Ce-vej (Kína)
2. Li Ven Lung (Kína)
3. Liu Shaoang
4. Vu Ta-csing (Kína)
5. Itzhak de Laat (Hollandia)
6. Furkan Akar (Törökország)

Bronzérmes lett a magyar vegyes váltó rövidpályás gyorskorcsolyában

Már itt is van a pekingi téli olimpia első magyar érme!

(Fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
A kapolcsi Sziklakabin, ahol tökéletes feltöltődés vár
További cikkeink a témában
A kapolcsi Sziklakabin, ahol tökéletes feltöltődés vár
Hirdetés