A Marca, az AS, az ESPN, a Catalunya Radio és az Onda Cero is ezt hozta le, de hivatalos kommüniké még nincs. Addig pedig Barcelonában bármi megtörténhet.

Josep Maria Bartomeu már közölte Ernesto Valverdével, hogy felbontják a szerződését, olyan tweetek bukkannak fel sorra, hogy már a menedzserével tárgyalnak az elbocsátási feltételekről. Valamint, hogy holnap összepakolja a cuccait az edző és távozik.

footballespana on Twitter

BREAKING - ESPN now report Ernesto Valverde has been sacked and 'his belongings are packed' at club's facilities. Now will say goodbye to staff and players. More follows. #FCBarcelona #FCBlive https://t.co/zWOnXAJT3o

Ma még megtartotta az edzést Valverde, de már eleve jóval korábban érkezett, majd pedig tárgyalt az elnökkel. Ezután ült össze a vezetőség, hogy megtárgyalja, mi legyen Valverdével, és hogy kit kérjenek fel edzőnek. A legvalószínűbb forgatókönyv, hogy a B-csapat trénere, García Pimienta vagy Quique Setién veszi át a csapatot nyárig, akkor pedig jön majd Xavi. Vagy Pochettino. Vagy Allegri.

Ha minden igaz, akkor ma 21:00-kor lesz hivatalos bejelentés.

Update:

hivatalos, Valverde távozott.

FC Barcelona on Twitter

Agreement between FC Barcelona and Ernesto Valverde to end his contract as manager of the first team. Thank you for everything, Ernesto. Best of luck in the future.

Valverde statisztikája a Barcelona kispadján:

OptaJose on Twitter

69,5% - Ernesto Valverde has won the 69,5% of his LaLiga games for @FCBarcelona (66 out of his 95 matches), the fifth most for a Barcelona's manager ever. Predestined

Xavi a Barcelona új edzője?

Sorra írja meg minden bennfentes újságíró, hogy Xavi elvállalta.

(Fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
Hogyan válasszunk minden igénynek megfelelő számítógépházat?
További cikkeink a témában