Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Belebukhat a Salzburg a nagy közös brandbe, mert nem vették észre, hogy véletlenül a lipcsei társklub mezében játszott egy félidőt a bekkjük. Sokba kerülhet.

Külön pikantériája a sztorinak, hogy miután az égvilágon senkinek sem szúrt szemet, hogy egy másik klub mezében játszott végig egy félidőt Andreas Ulmer, egy osztrák lap, a Kurier buktatta le a Salzburgot. A lapnak az volt különösen gyanús, amikor a meccs után a klub egyik alkalmazottja nem épp feltűnésmentesen próbálta eltakarni a védő mezén a Salzburg-címert. Ami ugye nem is Salzburg-címer volt.

Na de a lényeg, még egyszer: a Salzburg a Red Bull csoport tagja, és tök ugyanolyan a meze, mint a másik RB-snek, a Leipzignek. A Liepaja elleni BL-selejtező szünetében új mezt kapott Ulmer, ám az már a Leipzigé volt.

Eredetileg ilyen a Salzburg címere:

Ez meg az RB Leipzigé:

Már ez is necces, de most a BL-re ki kellett venni a sárga kört a Salzburgéból, mert az UEFA (és amúgy a német szövetség) tiltja a szponzori megjelentést a címerben. Így az egyetlen különbség a Salzburg és Leipzig felirat.

És kész is volt baj.

Ezt nem vette észre a szertáros, mert még a játékos neve is jó volt a mez hátulján. Egyszerűen rossz csomagot kaptak a sportszergyártótól, vagy valahol összekeveredett a szállítmány.

Ezek után teljesen biztos, hogy büntetést kap majd a Salzburg, hiába verte meg 1–0-ra a lett bajnok Liepaját. Hogy mekkorát, az rejtély, ugyanis ilyen esetre semmilyen szabálya sincs az UEFA-nak, precedenst kell teremteni. A főtitkárnak kellene döntenie, izgalmas lesz. A Kurier szerint a legdurvább esetben akár az UEFA-licencüket is visszavonhatják, de mi erre azért nem fogadnánk.

Az viszont biztos, hogy ennél szürreálisabb sztorit ritkán hallani.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.