Az Aston Villa hazai pályán 1–0-ra legyőzte a Manchester Cityt, de ez nem árulja el, mekkora volt az Emery-csapat fölénye.

Unai Emery egy remek csapatot épít Birminghamben, a Manchester City elleni meccs előtt mindössze egy pont választotta el a két csapatot a tabellán. Most pedig már kettővel a Villa áll jobban, pedig ugye a City a BL- és a PL-címvédő.

Az Aston Villa hazai pályán mind a hét meccsét megnyerte, a Brightonnak például hatot vert, de még akkor sem volt olyan fölényben, mint most a Manchester City ellen: 22 lövése volt a Villának, szemben a City kettőjével, az xG-jük is több mint a kétszerese volt.

Ez a 2 próbálkozás a valaha volt legkevesebb egy Guardiola-csapatnál a top öt európai ligában, míg az Aston Villa 22 lövése volt a legtöbb kísérlet egy Guardiola-csapat ellen ugyanebben az időszakban (535 meccs!).

Emellett az Aston Villa az utolsó harmadban 13-szor szerezte meg a labdát, ami szintén rekord a City ellen egy Premier League-meccsen, amikor Guardiola volt a menedzser.

Lavinát indíthat el az Everton büntetése, a Cityt és a Chelsea-t akár ki is zárhatják

Nem fogadnánk erre a verzióra, de most mindenképp közelebb kerültünk ahhoz, hogy komolyan megbüntessék a két kőgazdag nagy klubot is.

(Fotó: Catherine Ivill/Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Bajba került a sznúkeres miután azt mondta, büdös a vb helyszíne

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés