Nem számol vele az új szövetségi kapitány.

A 36 éves Sergio Ramos 180 alkalommal lépett pályára a spanyol válogatottban. Kétszer nyert Európa-bajnokságot, egyszer világbajnokságot, alapembere volt a spanyol aranygenerációnak, amely a 2000-es évek végén 2010-es évek elején dominálta a világfutballt. 2005-ben mutatkozott be a válogatottban, legutóbb pedig 2021-ben lépett pályára spanyol mezben. Mint kiderült, a 2021-es Koszovó elleni meccs volt az utolsó válogatott mérkőzése a védőnek.

Ramos a közösségi médiaplatformjain bejelentette, visszavonul a spanyol válogatottól.

Mindezt azután, hogy beszélt a spanyol válogatott új szövetségi kapitányával, Luis de la Fuentével, aki közölte vele, nem szerepel a tervei között.

„Eljött az idő. Ideje elbúcsúznom. Ma reggel kaptam egy telefonhívást a jelenlegi szövetségi kapitánytól, aki közölte velem, nem vagyok a tervei között. Őszintén reméltem, hogy ez az utazás a saját döntésem miatt fejeződhet be, vagy azért, mert már nem tudok a megfelelő szinten teljesíteni, és nem a kor vagy egyéb tényezők miatt. 

(...) Becsülöm és irigylem az olyan játékosokat, mint Modric, Messi vagy Pepe. Ők jelentik a hagyományt, az értékeket és az igazságosságot a futballban. Sajnos számomra nem így lesz, mert a foci nem mindig fair, és a futball nem mindig csak futball”

– írta közleményében Ramos, aki azzal zárt, hogy továbbra is azzal a szenvedéllyel fogja támogatni a hazáját, mint akkor tette, amikor pályára lépett.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Sergio Ramos (@sergioramos) által megosztott bejegyzés


Ez is érdekelhet:

Közel százezer drukker éltette a búcsúzó Piquét

Gerard Piqué elbúcsúzott a Camp Nou közönségétől.

(Fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
A noszvaji lombházak, ahol a legjobbat hozhatod ki magadból
További cikkeink a témában