Magyar válogatott, figyelem! Jó tanács egy dörzsölt rókától.

Alan Shearer volt angol gólkirály, 63-szoros válogatott (pl. ellenünk is betalált a Népstadionban 1999-ben), és minden idők egyik legjobb angol csatára. Az Ausztria-Portugália meccs előtt megkérdezték, hogyan játszana Pepe ellen. Shearer nagyon okos dolgokat mondott.

„Nagyon élvezném a játékot ellene, mert szerintem könnyű felhúzni. Pepe játékában mindig benne van a hiba. Biztos, hogy megpróbálnék rálépni a lábára, meghúznám a mezét, nyomnám neki a szöveget, mert tudnám, hogy ezekkel felhúzom, és előbb-utóbb csinál majd valami hülyeséget. Egyértelműen benne van a hiba az emberben.”

Arról persze lehet vitatkozni, hogy ezek a húzások mennyire etikusak, de ne legyünk naivak, ezek bizony mindig is a labdarúgás részei voltak, Pepe meg egyébként is egy gyökér. Az pedig már másik kérdés, hogy kell-e egyáltalán nyernünk Portugália ellen? Nagyon úgy fest, hogy egy szoros vereség okosabb lenne, és közben szurkolni kell, hogy az izlandiak ne nyerjenek Ausztria ellen. A csoport második hely ugyanis sokkal kedvezőbb, mivel abban az esetben egy csomó nagyágyút elkerülhetünk, és gyengébb ellenféllel találkozhatunk a nyolcaddöntőben.

Amúgy a magyarok Eb-győzelméért meg 150-szeres pénzt fizetnek, egy százast megér, nem?

És ezt olvastad már?
A vb tizenkettedik napja: belga és német sokk, japán csoda és spanyol öröm