Az olasz lapok kritikusak voltak a Juventusszal szemben, Moratát viszont ajnározták, érthető módon. A Fradi is kapott a dicséretekből.

A Tuttosport természetesen sokat foglalkozott a meccsel, elvégre torinói a lap. Cristiano Ronaldó, de leginkább Álvaro Moratát dicsérték, na meg a rendezett, meglepően felülteljesítő FTC-t.

„Morata megmentett minket.

Egyértelműen védekezésre és gyors kontrákra rendezkedtek be. A küldetésük talán a minél nagyobb vereség elkerülése volt, és így visszautazni Budapestre. A Juventus nagy akaraterőről tett tanúbizonyságot, amivel végül kiharcolta a három pontot, ezzel a továbbjutást is. Morata nélkül a csapat kicsit hasonlított a tavalyira, amikor Sarri irányított. A védelemben jól látszott, hogy Alex Sandro és Danilo még sosem játszott együtt, ebből lett aztán a Ferencváros gólja.”

Corriere dello Sport sem csak a Juvéról írt:

„A Ferencváros végig jól működött, de a Juvének sok helyzete volt így is, kétszer a kapufa mentett. Az utolsó negyedórában a magyarok csak a védekezéssel voltak elfoglalva. Végül az utolsó pillanatban sikerült feltörni a reteszt.”

(Fotó: Nicolò Campo/LightRocket via Getty Images)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.