Az utolsó pillanatokban húzta be a győzelmet Magyarország.

Az MHPArenában, Stuttgartban játszott az Európa-bajnokság harmadik fordulójában Magyarország Skóciával. A magyar csapat szempontjából sorsdöntő volt a skótok elleni meccs, miután az első fordulóban Svájctól 3–1-re, a második körben Németországtól 2–0-ra kikapott Marco Rossi csapata. Így a továbbjutás lehetőségét biztosító harmadik helyhez mindenképp nyernie kellett a magyar csapatnak. Skócia egy 5–1-s vereséggel kezdte a tornát, majd 1–1-s döntetlent játszott Svájccal.

Marco Rossi két helyen változtatott a Németország elleni meccshez képest, Fiola helyett Botka, Nagy helyett Styles került be a kezdőbe.

Kezdőcsapatok

Skócia: Gunn – Ralston, Hendry, Hanley, McKenna, Robertson – McGinn, Gilmour, McGregor, McTominay – Ché Adams

Magyarország: Gulácsi – Botka, Orbán, Dárdai M. – Bolla, Schäfer, Styles, Kerkez – Sallai, Varga B., Szoboszlai

Nem lehet azt mondani, hogy az első 45 perc az Eb legjobb félidője volt. Skócia kezdett aktívabban, de helyzeteket nem tudott kialakítani, a magyar válogatott meglepően visszahúzódott, és próbált kontrázni, nem túl sok sikerrel. Szoboszlainak több szabadrúgása is volt, de amikor kapura rúgott, nem volt veszélyes, amikor Orbánnak ívelt be, akkor a kapufán landolt a labda, de les miatt amúgy se adták volna meg a gólt. Félidőben 0–0 volt az állás, ez az eredmény egyik csapatnak sem volt jó.

Skócia egy óra játék után egy teljesen veszélytelen lövést tudott felmutatni, a magyar csapat ennél veszélyesebb volt, de igazi ziccert nem tudott kialakítani az első 60 percben.

A 68. percben egy szabadrúgás után Varga Barnabás került a földre, ijesztő jelenet volt, percekig állt a játék, és úgy tűnt, hogy nagy a baj. Néhány perc múlva nyakmerevítőben vitték le a magyar válogatott csatárát, az első hírek szerint eszméleténél volt. Később jött a hír, hogy az egészségügyi személyzettel beszélgetett Varga.

A hajrában több helyzete is volt a magyar csapatnak, Schafer és Szoboszlai is kapura lőtt, Csoboth kapufát lőtt, de a gól nem jött. Úgy tűnt, utolsó helyen kiesik Magyarország, de

a 90.+10 percben Csoboth Kevin góljával nyert Magyarország.

A magyar válogatott a győzelmével három ponttal, mínusz hármas gólkülönbséggel a csoport harmadik helyén végzett, és ezzel jó esélye van arra, hogy a legjobb 16 közé jusson. A nyolcaddöntőhöz az kell, hogy a hat csoportharmadik közül kettőt megelőzzön Magyarország.

Európa-bajnokság, A-csoport, 1. forduló

Skócia–Magyarország 0–1 (0–0)

(Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

További cikkeink a témában
Egyedi méretre szabott öltönyök, ingek azoknak, akik különlegesre vágynak
Hirdetés