Nyáron világbajnokság volt Brazíliában, természetesen a nagy eseményre stadionok is épültek és újultak meg nagyon-nagyon sok pénzből. Az egyik például a világ második legdrágább sportlétesítményének számít a londoni Webley után. Na, pont azt jelenleg buszparkolónak használják, megérte?

A brazíliavárosi 72 000 fő befogadására alkalmas Mané Garrincha Nemzeti Stadiont kifejezetten a vb-re kozmetikázták ki becslések szerint 350 millió fontból. Igen, ez rohadt sok, ahogy a havi fenntartása is: 130 ezer font/hó!

Mivel Brazília fővárosának nincs élvonalbeli labdarúgócsapata, a kisebb klubok költségvetése meg nem teszi lehetővé, hogy ilyen drága stadionban játszanak, így logikusan jött az ötlet, hogy buszok és nagyobb járművek parkolóházának használják. 400 jármű minden nap! Ja, és néha még esküvőket is tartanak a gyepen!

Nyugodjunk meg, azért lesz még ott meccs, a brazil labdarúgó-bajnokság nyitómérkőzését (Cruzeiro–Corinthians) például ott tartják majd (dacból?). Csak ne felejtsenek  elállni a járművekkel!

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában