Nem gondoltuk, hogy az első gólnélküli döntetlent épp a spanyolok játsszák.

A spanyol kapitány, Luis Enrique húzott néhány váratlant az összeállításnál, az utolsó felkészülési meccshez képest lecserélte a teljes középpályássorát, bekerült a kezdőbe Rodri, Pedri és Koke is. Leginkább a 18 éves Pedri jelenléte váratlan, kiszorította Thiago Alcantarát.

Alapvetően bejöttek a húzások, mert elképesztő fölényben volt Spanyolország, gyakorlatilag egyáltalán nem volt a labda a svédeknél az első félidőben. Amint elveszítette a labdát a selección, azonnal vissza is szerezte, és sokat nem is dédelgették, egészen direkt volt a játékuk. Dani Olmónak, Kokénak és Moratának is voltak helyzetei, utóbbinak ziccere is.

Egyszer keveredtek a spanyol kapu elé a sárgák, de akkor Isak majdnem gólt rúgott.

A második félidőben sem változtattak a svédek, nem kellett nekik a labda, maradt az a taktika, hogy ki kell bekkelni a 90 percet. Több volt náluk a lábgörcs, mint a pontos passz, persze az az egy helyzet megint megvolt nekik.

De végül is nem tört meg a svéd fal, főleg Olsen kapus, a spanyolok a második félidőben is kihagytak mindent, így szereztek egy pontot. Pedig ott volt Moreno fejében, vagy épp Sarabia lábában a győzelem lehetősége. Az E-csoportot így Szlovákia vezeti egy forduló után.

Európa-bajnokság, E-csoport

Spanyolország–Svédország 0–0

(Fotó: Diego Souto/Quality Sport Images/Getty Images)

És ezt olvastad már?
„A futball inzultálása, amit Mbappé új szerződésével tett a PSG”
Nem könnyű elkezdeni a futást, de most Nyári Dia is segít benne