Kínkeservesen, de csak kiszenvedték a győzelmet a spanyolok.

A spanyoloknál David De Gea állt a kapuba, ami azért lehet kicsit meglepő, mert az Eb előtt botrányba keveredett. És ott volt még David Silva is , aki 100 válogatott meccsén lépett pályára, ő a 11. százados a spanyol válogatott történelmében.

Az első félidő eleje tapogatózó és mérsékelten pontos játékot hozott, jóval többet volt a labda a spanyoloknál (66–34%), de nemhogy gól, de komolyabb helyzet sem volt. Na jó, Morata majdnem megszerezte a vezetést, de Cech mellé tolta a labdát, aztán meg Jordi Alba nem tudta átemelni a cseh kapust. A végére még befigyelt egy cseh helyzet is, de De Gea lazán fogta Necid lövését (0–0).

A második félidő elején is a spanyolok domináltak, kicsit felgyorsították játékukat, sikerült is beszorítaniuk a cseheket a saját térfelükre, de nem tudták feltörni a védelmüket, helyette egy kis időre felrázták őket: előbb Hubník egy szabadrúgásból beívelt labdát nem tudott belőni a spanyol kapuba, vagyis inkább De Gea védett nagyot, aztán néhány perccel később Fabregas mentett a gólvonalról.

Az utolsó negyedórában megint nyomtak a a spanyolok, de Silva 17 méterről lőtt mellé, majd Nolito 9 méterről nem tudott a kapuba találni. A 87. percben aztán megtört a jég, Piqué megelőzte védőjét és öt méterről fejelte be Iniesta beadását (1–0).

A spanyolok kiszenvedték a győzelmet, Piqué meg a válogatottban 2009 óta először talált a kapuba.

Spanyolország: De Gea – Juanfran, Piqué, S. Ramos, Jordi Alba – Fabregas (Thiago, 70.), Busquets, Iniesta – David Silva, Morata (Aduriz, 63.), Nolito (Pedro, 82.)

Csehország: Cech – Kaderábek, Sivok, Hubník, Limbersky – Darida, Plasil – Gebre Selassie (Sural, 86.), Rosicky, Krejcí – Necid (Lafata, 75.)

Spanyolország–Csehország 1–0 (0–0)
Gól: Piqué (87.)

(Fotó: AFP)

A magyarok Ausztria elleni győzelem 4.9-szeres pénzt ér, ennyire nem hisznek bennünk. Te viszont nyerhetsz a csapattal együtt!

És ezt olvastad már?
Így fog kinézni öreg korában Messi, Ronaldo, Mbappé és Neymar?
További cikkeink a témában