Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Ez a nyeszlett, az NBA szintjén kákabelűnek számító irányító minden hárompontos rekordot megdöntött a bajnoki címet hozó szezonban. Ő Steph Curry, napjaink talán legjobbja, de mindenképp a leglátványosabban játszó kosarasa.

Őrület, hogy ez a pali egyetlen pillanat alatt bárhonnan bevágja a triplát, szakmányban dobálta minden meccsen.

Az NBA 2014–2015-ös alapszakaszában megdöntötte az egy szezon alatt bedobott hárompontosok rekordját, amelyet egyébként ő tartott. 286-ot rakott a helyére. Nem véletlenül lett MVP, és lett alapszakasz első a Warriors.

Ez a 191 centis srác tényleg úgy dobálja a hármasokat, mint más a ziccert:

A rájátszásban 98-at termelt:

Shaq O'Neal ritkábban dicsér, mint amennyi hárompontost dobott pályafutása során, ám Curryről mégis így nyilatkozott: "Szeretem nézni a játékát, mert olyasvalami, amit sosem láttam még korábban – soha korábban nem tapasztaltam még, hogy egy ilyen alacsony hátvéd ilyen szinten dominálja a meccseket, vegye egy-egy találkozó teljes alakulását a kezébe."

Senki sem bánik úgy a labdával, mint ő, sőt, talán még soha nem volt senki ennyire technikás, ennyire ura a labdának, és mindezt felfoghatatlan sebességgel teszi.

Itt például az NBA egyik legjobb védőjének, Chris Paulnak törte el kis híján a lábát:

És azóta egy kicsit még gyakorolta a triplákat és a zsonglőrködést a nyáron, követtük minden lépését Instán. Szóval még jobb lesz, már csak miatta is érdemes nézni ezt a fantasztikus sportágat. Egy zseni. Korszakos alak, már most legenda. Ő a kosárlabda Messije. LeBron James meg a CR-je?!

Ráadásul Curry posztolta az év legcukibb fotóját is.

Itt tudsz fogadni az NBA-re, Jamesékre és Curryékre!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.