A Liverpool-legenda november végén az Aston Villa menedzsere lett, és az ötödik meccsén máris visszatért az Anfieldre. Ugyan egy szoros mérkőzésen kikapott a csapatával, de a találkozó utáni nyilatkozatban nagy győzelmet aratott.

Mégpedig korábbi csapattársa, Michael Owen felett. 1998 és 2004 között játszott együtt a Liverpoolban Gerrard és Owen, aztán 2001 aranylabdása a Real Madridba igazolt, de egy szezon után visszatért a Premier League-be: Newcastle, majd a Manchester United volt az útja. Ezzel szemben Steve G végig a Poolban maradt, 17 év után csak levezetni ment el egy évet Los Angelesbe.

A Liverpool–Aston Villa bajnoki után épp Owen manchesteri kitérője adta meg az alapját az év leoltásának. De mondhatjuk úgy is, hogy Owen házhoz ment azért a bizonyos lószerszámért azzal, hogy a Liverpool ősi ellenfelénél is játszott, majd azt találta mondani, hogy:

„Vendégcsapat játékosaként én mindig utáltam visszatérni az Anfieldre.”

Azt most Gerrard fel is hozták, merthogy ugye most a Villával tért vissza a Pool stadionjába. A vörösök legendájának válasza epikusra sikerült:

„Ha a Unitedben játszottam volna, én is utáltam volna visszatérni.”

Touché.

A Liverpool egyébként Szalah tizenegyesével 1–0-ra verte Gerrard csapatát, de az öt meccséből így is hármat megnyert a birminghami együttes és határozottan látható a fejlődés.

(Fotó: Neville Williams/Aston Villa FC via Getty Images)

És ezt olvastad már?
Haaland jó arc volt, beállt labdázgatni a marbellai strandolókhoz
Egyetlen stílusos teraszról sem hiányozhat ez a kiegészítő