Így akarja megköszönni a szurkolóknak, hogy támogatják.

Az andorrai égés után Bernd Storck kapott egy második esélyt, vagyis maradhat a válogatott szövetségi kapitánya. Az M4 Sportnak nyilatkozott ezután az elmúlt időszak eseményeiről és a jövőről:

„Meg kell találnunk az utat, hogy kikerüljünk ebből, és azt is tudom már, hogy hogyan. Meg vagyok győződve arról, hogy a hajót a megfelelő irányba fogjuk tudni forgatni. Jó játékosaink vannak, csak sajnos voltak olyan körülmények – és ez nem magyarázkodás, hanem tény –, amelyek ilyen nehéz helyzetbe sodortak minket.”

Storck szerint az Eb-n 23 tapasztalt játékosa volt, Andorra ellen – ha mindent figyelembe veszünk –, akkor csak hat.

„Akiket összeállítottam, ők voltak az én csapatom. Bíztam bennük, hogy jól fognak játszani Oroszország és Andorra ellen. Nem így alakult, ezt nagyon sajnálom. Nem szedték össze magukat Andorra ellen.”

Majd elmondta, az MLSZ-nél bíznak benne, tudják, ő a megfelelő személy, még akkor is, ha most nem mennek olyan jól a dolgok, de ezt ki kell bírni, majd jön a következő lépés, és azt is megerősítette, hogy az andorrai égés után felajánlotta a lemondását.

Szerinte jó játékosai vannak, bízni kell bennük, de azt akarja, a válogatott futballistái felelősségteljesebben teljesítsenek.

„Ezeknek a játékosoknak tisztában kell lenniük a saját felelősségükkel, ha bekerülnek a válogatottba. Ezen az úton kell tovább haladnunk, pontosan ugyanilyen következetesen kell segíteni nekik, hogy javuljanak, legyen ez akár az erőnléti vagy a mentális terület.”

A vb-selejtezőn hat meccs után hét pontunk van, a legutóbbi négy meccsen (kettő selejtező, kettő barátságos) négyszer kapott ki a csapat, egyetlen gólt sem lőtt, de kapott kilencet.

Második esélyt kapott Storck kapitány. Ez csak a második?

Saját magát is védte az MLSZ a döntéssel. Meg az országot.


(M4 Sport)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Nyerd meg kedvenc Eb-csapatod mezét!

Elmarad Conor McGregor visszatérő meccse

Megmondjuk, meddig jut az Eb-n a magyar válogatott, és ki lesz az Európa-bajnok

További cikkeink a témában