Az első nyolcaddöntő hosszabbítást, az Eb legszebb gólját, és lengyel továbbjutást hozott.

Mindkét válogatott csoportmásodikként és veretlenül jutott a 16 közé. Lengyelország még gólt sem kapott, Svájc is csak egyet, azt is büntetőből.

Lewandowski ezen az Eb-n csak szenved, de itt már 25 másodperc után megszerezhette volna a vezetést, de a svájciak hibáját képtelen volt kihasználni. Az első félidő eléggé rendben volt, mezőnyben inkább Svájc dominált, de komolyabb helyzetei a lengyeleknek voltak. És gólt is ők szereztek, egy pofás kontra végén Blaszczykowski révén. A lengyelek ennek duplán őrülhettek hiszen, ha Blaszczykowski gólt szerzett a válogatottban, akkor a csapat még nem kapott ki.
Squawka Football on Twitter

A második félidő küzdelmesebb volt, és persze Svájc mindent megtett, hogy egyenlíteni tudjon, már három csatárral is próbálkoztak, de a 75. percig egy Rodríguez-szabadrúgás volt a legnagyobb sanszuk, amit Fabianski bravúrral védeni tudott. Aztán nem sokkal később Seferovic lőtt hatalmas kapufát. Shaqiri meg a torna egyik legszebb gólját, és ezzel tíz perccel a vége előtt egál volt, ezután már az eredmény nem változott. Jöhetett az idei Eb első hosszabbítása.
Zseniális fotó a zseniális gólról:
Bleacher Report UK on Twitter

A hosszabbításban inkább a svájciak akartak focizni, és volt is két hatalmas helyzetük, de gólt képtelenek voltak szerezni, így jöhettek a tizenegyesek. Ahol egyedül Xhaka hibázott, így Lengyelország jutott elsőként a nyolc közé. Svájc a meccs nagy részében jobban játszott, de a lengyelek magabiztosak voltak a büntetőknél, és ez elég volt nekik.

Gólok:

  • Kis szerencse is kellett, de a befejezés magabiztos:
  • Shaqiri zseniális gólja, 16-ról ollózva:

SVÁJC: Sommer – Lichtsteiner, Schär, Djourou, R. Rodríguez – Behrami, G. Xhaka – Shaqiri, Dzemaili, Mehmedi – Seferovic
LENGYELORSZÁG: Fabianski – Piszczek, Glik, Pazdan, Jedrzejczyk – Blaszczykowski, Krychowiak, Maczynski, Grosicki – Milik, Lewandowski

Svájc–Lengyelország 1–1 (0–1, 1–1, 1–1) – 11-esekkel 4–5

Gól: Blaszczykowski (39.), ill. Shaqiri (82.)

(Fotó: AFP)

Amúgy a magyarok Eb-győzelméért meg 90-szeres pénzt fizetnek, egy ezrest megér, nem?

És ezt olvastad már?
Teljesen kicsinálják a rengeteg szexuális és házassági ajánlattal a koreaiak csatárát