Megvan a Ferencváros első téli igazolása, amely már alkalmazkodik az MLSZ leendő légiósszabályához.

A Fradi szerződtette a svájci Luganóból a korábbi kétszeres magyar válogatott játékost, Vécsei Bálintot.

A Lugano legutóbb az Európa-liga csoportkörében szerepelt, a 26 éves magyar hét meccsen játszott. Vécsei négy és fél évet követően tér haza Magyarországra, a korábbi Honvéd-játékos a középpályán bárhol bevethető, de leginkább a támadó vagy tízes pozícióban érzi jól magát.

Mivel a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöksége úgy döntött, a 2020-2021-es bajnokságtól 10 főben korlátozza a légiósok számát az NB I-es csapatok keretében, minden csapatnál szükség lesz magyar játékosokra.

Vécsei a svájci bajnokságban folyamatosan játéklehetőséghez jutott: első idényében 19, aztán 24, az előző szezonban pedig 30 bajnokin szerepelt, ebből 29-szer kezdőként. A Luganóval a három teljes idény alatt kétszer is bronzérmes lett. Ez mindkétszer automatikus Európa-liga-csoportkörös szereplést ért, tehát erősebb, mint az NB I.

Ebben a szezonban a bajnokságban 14-szer lépett pályára és három gólt szerzett. Vécsei Bálint korábban kétszer – Albánia és Kazahsztán ellen – játszhatott a felnőtt magyar válogatottban, ráadásul mindkétszer győzött.

A Fradi támadója lett az év játékosa a klubtulajdonosoknál

Nemcsak az edzőknél, hanem a játékosoknál is a Fradi tarolt.

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
Hirdetés