A világbajnokság Eb-re szűkült, az alsó ágon négy olyan válogatott szerepel, amely nincs is a közvetlen elitben. Anglia persze szeretné azt hinni magáról, így a tehet őket nyomja.

Ami a felállásokat illeti, Larsson visszatért a svédeknél, most viszont Lustig tölti az eltiltását, így Krafth lett a jobboldali bekk. Az angolok a legjobb csapatukkal játszanak, végül Southgate Allit tette a kezdőbe és nem Diert, nem áll be védekezni.

FIFA World Cup 🏆 on Twitter

SWEENG // TEAM NEWS Here are your Starting XIs, #SWE and #ENG fans! #WorldCup

U21-es Eb-t nyertek a svédek 2015-ben, az angolok pedig az utóbbi években nyertek meg majdnem mindent utánpótlás szinten, igaz, közülük kevesen játszanak most. A svédek viszont beépítették őket. Most itt vannak a legjobb nyolc között, tehát újabb bizonyíték, hogy érdemes az utánpótlásba fektetni.

Ahogy írtuk is, a teher nem a svédeken van, Angliától viszont a hazai drukkerek és a média is elvárja, 28 év után ismét a bejusson a legjobb négybe. Ennek megfelelően a svédek kivárásra játszottak, az angolok meg épp elég középszerűek ahhoz, hogy képesek legyenek nyomást gyakorolni bárkire. Azt kaptuk, amit vártunk: semmit.

Anglia egy paraszthajszállal jobb volt, annyival, hogy – meglepő módon – egy szöglet után vezetést tudott szerezni. Maguire emelkedett a legmagasabbra, esélyt sem adott. Ez volt a védő első gólja a válogatottban. 0–1

A gól után a svédeknek kellett volna átvenni az irányítást, ami félig sikerült is: átvették, de az irányításhoz ők harmatosak. Sterling eldönthette volna a meccset, de szokás szerint elpöcsölte, rossz döntést hozott.

A folytatásban amennyire tudtak, rákapcsoltak a svédek, de náluk nincs magasan a maximum. Viszont Berg fejese szép volt, Pickford védése meg még szebb. Ennél több azonban nem nagyon volt a sárga-kékekben, annyi, hogy a 61. percben ők vezették a meccs legszebb támadását, de ugyanaz, mint fentebb: Pickford nagyot védett. És ekkor már 2–0 volt, mert Dele Alli is fejelt egy gólt.

Mindkét csapat kellően sovány ahhoz, hogy itt legyen, bár a svédeknél jobb – Anglia minden idők egyik legkönnyebb útján bejutott az elődöntőbe. 1990 után ismét. Sőt a döntőbe is úgy juthat be, az orosz–horvát győztesével játszik majd.

Negyeddöntő

Svédország–Anglia 0–2 (0–1)

És ezt olvastad már?
Közvetlenül szögletből rúgott gólt a franciák világbajnoka