Szalai Ádám bejelentette, hogy visszavonul a magyar válogatottól.

A szerda délutánra összehívott sajtótájékoztató előtt már jöttek hírek arról, hogy valószínűleg bejelenti a válogatottbeli visszavonulását Szalai Ádám.

Ez most már hivatalos, a válogatott csapatkapitánya bejelentette, hogy a Nemzetek Ligája-meccsek után már nem fog szerepelni a magyar válogatottban.

Ez azt jelenti, hogy a pénteki németek elleni és a hétfői olaszok elleni lesz az utolsó két hivatalos meccse Szalainak a válogatottban.

A 34 éves támadó Erwin Koeman kapitánysága alatt, 2009-ben mutatkozott be a válogatottban, az elmúlt 13 évben 84 alkalommal szerepelt címeres mezben, 25 gólt szerzett. Szalai 2010 óta gyakorlatilag alapembere volt a magyar csapatnak, a 2016-os és 2021-es Eb-n is ott volt, mindkét tornán szerzett egy-egy gólt. 2018-ban volt először csapatkapitány, azóta 25 meccsen viselte a csapatkapitányi karszalagot.

„A legnagyobb álmom volt, hogy a magyar válogatottban szerepeljek. Két Eb-n vettem részt, az elmúlt évek sikerei és a rosszabb időszakokban érkező kritikák és támogatások mind segítettek a felnőtté válásomban”

– mondta a sajtótájékoztatón Szalai. Hozzátette, hogy már egy ideje kereste a megfelelő időpontot, nem most döntötte el, hogy visszavonul a nemzeti csapattól.

Ez is érdekelhet:

Az Aranycsapatot idézi a válogatott új vendégmeze

A 2024-es Európa-bajnokság selejtezőire készült a kollekció.

(Fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában
Idén nem stressz és kínlódás, hanem igazi ünnep lesz a karácsony: mutatunk néhány remek ötletet kütyük-élmények-környezettudatosság-egyediség vonalon, amiből biztosan tudsz választani.
Hirdetés