A csoport legjobb csapatának otthonában is nyerni tudott a magyar válogatott, egyre közelebb az Eb-részvétel.

Marco Rossi megint változtatott egy picit a kezdőcsapaton a csoportrangadóra: a 3–5–2-es felállásban most Nego kezdett a jobboldalon, visszatért Lang is a védelembe, Nagy Ádám mellett Styles kapott helyett középen, a csatár pedig Varga Barna lett.

Bár eddig nem kapott gólt sem a válogatott, talán ez tűnik a legerősebb magyar csapatnak, leszámítva persze azt, hogy Gulácsi még sérült. A szerbeknél együtt kezdett elöl a három klasszis, Tadic, Vlahovic és Mitrovic, de hazaiak vezetőgólját mégsem ők szerezték, hanem Szalai Attila.

Szerbia előnybe került tehát, de ellenfél még mindig nem talált a magyar kapuba. De a sokkoló gólra nem úgy reagált a magyar válogatott, ahogy számítani lehetett:

Rossi csapata ritmust váltott és két perc alatt fordított.

Varga Barnabás egyenlített, Sallai rosszul eltalált lövésébe lépett bele, majd Lang lecsúszott próbálkozását Orbán Willi rúgta a szerb kapuba.

A második félidőben rákapcsolt a szerb válogatott, voltak is helyzetei, de közel sem volt fojtogató a nyomás. A magyar védelem stabil lábakon állt, így aztán a negyedik meccsén sem kapott gólt ellenfél játékosától. Viszont hátrányból fordított a csoport legerősebb válogatottja ellen.

Négy meccs után 10 ponttal vezeti a csoport Magyarország, egyre közelebb az Eb-részvétel.

Eb-selejtező, 4. forduló

  • Szerbia–Magyarország 1–2 (1–2)
  • Gól: Szalai (öngól) 10.; ill. Varga 34., Orbán 36.

Egy magyar játékos az Eb-selejtezők egyik legjobbja

Remekel eddig a selejtezőben a válogatott csk-ja.

A magyar válogatottnak 90 százalék esélye van kijutni az Eb-re

A statisztikákkal foglalkozó Gracenote elemzése szerint.

(Fotó: MTI és Getty Images)

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában
Idén nem stressz és kínlódás, hanem igazi ünnep lesz a karácsony: mutatunk néhány remek ötletet kütyük-élmények-környezettudatosság-egyediség vonalon, amiből biztosan tudsz választani.
Hirdetés