Egyszer sem vezetett az osztrák válogatott, mégis megnyerte a döntő meccset.

Ennél szorosabban és drámaibban nem végződhetett volna az elit-világbajnokság magyar szempontból. És sajnos szomorúbban sem. A meccs előtt egyértelmű volt: a vesztes kiesik és jövőre a divízió I/A osztályban lép jégre, a győztes ott lesz 2024-ben a prágai-ostravai elit-vb-n.

A mindent eldöntő meccsen Ausztria ellen már 3–1-re is vezetett Magyarország, de szétlövésben mégis kikapott Ausztriától, így kiesett az A-csoportból.

Kevin Constantine szövetségi kapitány magyar csapata remekül kezdett, Sofron István duplájával vezetett az első harmad után 2–1-re.

Aztán a közte kettő is meglett, elmentünk 3–1-re, ám Ausztria egyenlíteni tudott, így 3–3-ról indult a harmadik harmad, és a ráadás is.

A rávezetésekben Papp Kristóf, Galló Vilmos, Hári János és Nagy Gergő nem tudott gólt ütni, a túloldalon viszont Manuel Ganahl és Dominique Heinrich belőtte a korongot.

A vesztes kiesett és jövőre a divízió I/A osztályban lép jégre Szlovénia, Olaszország, Románia, Koreai Köztársaság és Japán társaságában, míg a győztes 2024-ben a prágai-ostravai vb-n szerepel.

Magyarország–Ausztria 4–3 (1–2, 2–1, 0–0, 0–0, 1–0) – szétlövés

  • Gólszerző: Rossi (12:45, emberelőny), Strong (26:43, Huber+Maier), Haudum (37:09, emberelőny, Zweger+Reinbacher), ill. Sofron (08:25, Erdély+Bartalis, 19:21 Sebők+Stipsicz); Horváth M. (24:11, Pap+Nagy)

(Fotó: MTI)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

Hat nagyon komoly kocsi hat nagyon dögös lánnyal, de itt rád is szükség lesz!

További cikkeink a témában
Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet
Hirdetés