Az Olympique Lyon veretlenül teljesítette a Bajnokok Ligája csoportkörét, és jutott tovább a nyolcaddöntőbe. Pedig ebben a négyesben szerepelt a Manchester City is.

Több se kellett Pep Guardiolának, le is adta igényét két Lyon-játékosra, akikbe beleszeretett a két egymás elleni meccs után. Most, hogy a City négy bajnoki forduló alatt háromszor veszített, és szemmel látható lett Fernandinho fontossága, még inkább felerősödtek a hangok, hogy igazolni kell a középpályára.

A két kiszemelt lyoni: Tanguy Ndombélé és Houssem Aouar.

Ndombélé lehetne közvetlenül Fernandinho helyettese és a közeljövőben az utódja is a védekező középpályás poszton. A 22 éves, csupa izom játékos több nagycsapat kívánságlistáján is szerepel. Sokoldalú belső középpályás, cselezni és szerelni is tud, remekül passzol, kimondott hiányossága nincs is. 45 millió euróra értékeli a Transfermarkt, de ennél nyilván többet kell adni a négyszeres válogatott középpályásért.

Aouar két évvel fiatalabb, azonban tehetsége már tavasszal kitűnt, így a Barcelona radarját sem kerülte el. A 20 éves játékos szintén belső középpályás, ám ő inkább klasszikus irányító, aki olykor balról indul. Ő lőtte a csapata legtöbb gólját a bajnokságban, hatot, kiválóan tartja meg a labdát, jól cselez, és remekül lát a pályán. Őt 40 millióra taksálják.

Természetesen nemcsak őket akarják elvinni Lyonból, és nem kizárólag a City: a hírek szerint a nyáron majdnem Liverpoolba igazoló Nabil Fekirért konkrét ajánlatot küldött a Real Madrid, azonban a Chelsea is szeretné megszerezni a támadó középpályást. Fekir kulcspasszokban, cselezésben, távoli lövésekben és befejezésben is nagyon erős.

Az ő távozására van a legtöbb esély, mert már a nyáron is kérte, hogy engedjék el, ám a Pool az utolsó pillanatban visszakozott. Nem is akar már hosszabbítani az Olympique-kel. Viszont minimum 70 millió euróra fog fájni.

Hogy ne csak a középpálya ürüljön ki Lyonban, védőt is vinnének: Ferland Mendy a leginkább kapós, egyszeres válogatott és balhátvéd. Ami ugye a legtöbb csapatnál hiányposzt.

Tökéletes gólt rúgott kontrából a Lyon

A laza befejezés csak feltette az i-re a pontot.

 

És ezt olvastad már?
Megtaláltuk az elektromos Nissant, amit nem kell tölteni
További cikkeink a témában