A Sport Bild információi szerint a középpályás heteken belül felfele bukhat a nagyobbik Red Bull-csapatba.

Már hosszú hónapok óta megy a találgatás, hol fog kikötni a jelenlegi legjobb és legmagasabban kvalifikált magyar labdarúgó, a Red Bull Salzburg középpályása, Szoboszlai Dominik. A Milan sokáig pole pozícióban volt, de többek között felmerült az Atlético, a Juventus, a Napoli, az Arsenal, de még a PSG is.

Aztán végül mégis a legkézenfekvőbb megoldás fog megvalósulni:

20 millió euróért (plusz bónuszokért és továbbértékesítési százalékért) a Red Bull-csoport gazdagabb, német tagjához, az RB Leipzighoz fog igazolni, talán már a télen.

A Salzburgban kiemelkedően teljesítők közül sokan ezt az utat járják be, már 17 Salzburg-játékos bukott felfelé Lipcsébe, például Gulácsi Péter is.

A még mindig csak 20 éves Szoboszlai az elmúlt idény legjobb játékosa lett Ausztriában, 27 bajnokin 9 góllal és 14 gólpasszal jelentkezett. A most futó évadban 13 tétmeccsen 14 kanadai pontnál, most már tartósan kiemelkedően teljesít a válogatott játékos.

Amennyiben tényleg összejön az üzlet, három magyar játékos fog játszani az RB-ben: Gulácsi Péter, Willi Orbán és Szoboszlai Dominik.

(Fotó: Roland Krivec/DeFodi Images via Getty Images)

És ezt olvastad már?
Hogyan válasszunk minden igénynek megfelelő számítógépházat?
További cikkeink a témában