Nemsoká kezdődik a téli olimpia Szocsiban, de a formaruhákat már most lehet hasonlítgatni. Ennél legalább bármilyen sportágban esélyesebbek vagyunk.

Egy olimpia sokkal többről szól a sportteljesítményeknél; az olimpia szimbólum, és most nem kezdünk bele a felsorolásba, hogy mi mindennek a szimbóluma. A formaruhákon is tetten lehet ezt érni, nem véletlenül készítette a Lacoste a francia, Ralph Lauren pedig az amerikai csapat ruháját, a németek finoman szólva is színes öltözéke pedig sokak szerint néma tiltakozás a homofób orosz törvények ellen. Nézzünk meg néhány nemzeti sportruházatot!

Amerikai Egyesült Államok (Ralph Lauren):

Németország (Willy Bogner/Adidas):

Olaszország (Armani):

Franciaország (Lacoste):

Magyarország (Fani Sport/Virgina Kft./Adidas):

"A Magyar Csapat magas szintű kiszolgálása minden tekintetben alapelv, így a gazdag felszerelés tekintetében is. Az olimpiára utazó sportolók formaruha és sportruházat ellátmányban részesülnek. A ruházat három különböző kollekcióból áll: a szokásos adidas szabadidő sportruházati termékek mellett a nemzeti sportfelszereléseket kivételesen a Fani Sport nevű magyar gyártótól rendeltük, mivel az adidas új központja az alacsony csapatlétszám miatt nem tudta vállalni a külön nemzeti kollekció legyártását. A csapat formaruháinak legyártását a legjobb ajánlatot adó Virginia Kft végezte. Az adidas felszerelések több mint felét a meglévő támogatói szerződés alapján a szponzorációs keretből, a fennmaradó termékeket pedig kedvezményes áron biztosította. A Fani Sport szintén kedvezményes áron gyártotta a termékeket, ezen felül minden csapattagnak 1 -1 sapka -sál garnitúrát ajánlott fel ajándékba." (A Magyar Olimpia Bizottság honlapjáról)

Reméljük, legalább fázni nem fognak.

(Forrás: 9gag.com, MOB. A magyarokról Kovács Anikó/mob.hu készítette a fotót, a nyitóképen norvégok láthatók.) 

És ezt olvastad már?
Óriásit bukott a Tour egyik esélyese, majd visszatette a kiugrott vállát