De csak az NB I-ben, a nemzetközi kupákban megfontoltabb lesz.

A hazai porondon támadófutballt ígér Peter Stöger, a bajnoki címvédő Ferencváros labdarúgócsapatának új vezetőedzője.

Peter Stöger a Fradi új edzője

Az osztrák szakember a Dortmundot a BL-be, a Kölnt az El-be vezette, Ausztriában pedig bajnok volt.

Az együttes élére a Szerhij Rebrov távozását követően kinevezett osztrák szakember szerdai bemutatkozó sajtótájékoztatóján kijelentette, erre abszolút alkalmas a keret, ezért

az OTP Bank Ligában mindenképpen a offenzív játékot akarják képviselni. Hozzátette, természetesen a nemzetközi kupákban már inkább a riválisokhoz kell majd alkalmazkodniuk.

Az 55 éves tréner megjegyezte, Magyarországon a Ferencvárosé a legjobb csapat, így kizárólag rajtuk múlik a sorozatban negyedik bajnoki cím, persze lesznek kihívóik.

Peter Stöger – aki az öltözőben angolul kommunikál majd a kerettel, most pedig németül válaszolt a kérdésekre – kijelentette, a

cél az újabb bajnoki arany és az, hogy nemzetközi szinten is megfelelően képviseljék a klubot, lehetőleg valamelyik sorozat csoportkörébe jutva.

A korábban a Bundesligában az 1. FC Köln és a Borussia Dortmund, legutóbb pedig az osztrák Austria Wien csapatánál dolgozó edző szerint a magyar futball az elmúlt években látványos fejlődésen ment keresztül, kicsit hasonló az osztrákhoz, ahol két-három kiemelkedő együttes van, az élen a Red Bull Salzburggal, amely Ferencvároshoz hasonlóan uralja jelenleg az ottani mezőnyt.
Peter Stöger megjegyezte, szeret fiatal játékosokkal együtt dolgozni és a hosszú távú célok között szerepel az is, hogy saját nevelésű magyar futballistákat építsenek be a csapatba.

Orosz Pál, az FTC Zrt. vezérigazgatója elmondta, több jelöltjük volt a posztra, és

megfontolt döntés eredménye, hogy Peter Stöger lett a vezetőedző. Hozzátette, a filozófia, amit képvisel, és amit a csapataival játszott, tökéletesen passzol a Ferencvároshoz.

A sportvezető leszögezte, a következő szezonban is a bajnok cím, valamint a Magyar Kupa-elsőség elhódítása a cél, míg a nemzetközi kupában a magyar futballt megfelelően képviselve szeretnének szerepelni.

Orosz Pál újságírói kérdésre reagált azokra a hírekre, miszerint Rebrov elsősorban azért nem jött ki a vezetőség egyik tagjával, mert a tudta nélkül hoztak játékost a csapathoz. Az FTC Zrt. vezérigazgatója kijelentette, a klubnál mindig is egy csapatmunka végén, a vezetőedző bevonásával szerződtettek új futballistákat.

Rebrov: Úgy tűnik, itt az ideje megszólalni, mert nagyon zavar a helyzet

A Fradi edzője az ukrán Zbirnának nyilatkozott, írta meg az ulloi129.hu.

(MTI)

És ezt olvastad már?
Szabálysértéssel vádolja a Manchester Cityt a PL, pontlevonás vagy kizárás lehet a büntetés
További cikkeink a témában