A keretszűkítés után lejátszotta utolsó meccsét az Európa-bajnokság előtt Anglia. Egyelőre nem túl félelmetes Southgate csapata.

Nem elég, hogy kikapott a méregerős angol válogatott Izlandtól a Wembley-ben, de gólt sem tudott rúgni. Sőt, a kaput is csak egyszer találták el Kane-ék. Pedig Southgate most már majdnem a gálakezdőjét dobta be, egyedül Bellingham kapott pihenőt, no meg Pickford, de aligha ezen múlott.

Az angolok 63%-ban birtokolták a labdát Izland ellen, tizenháromszor próbálkoztak kapura lövéssel, de csak egyetlen egyszer találták azt el.

Mindezt úgy, hogy a pályán volt Kane, Foden, Palmer és Gordon, valamint beállt Saka is. A félelmetes támadópotenciál teljesen csődöt mondott.

Ezzel szemben Izland rúgott egy gólt, Thórsteinsson gyönyörűen lőtte ki a rövid sarkot.

Persze a szerbek elleni meccsig még van egy bő hét, így Anglia frissíthet még, és ettől a vereségtől még az Eb egyik legnagyobb esélyese, de tanulságos meccs volt.

  • Anglia–Izland 0–1 (0–1)
  • Anglia: Ramsdale – Walker (Alexander-Arnold, 64.), Stones (Konsa, a szünetben), Guéhi, Trippier (Gomez, 64.) – Mainoo, Rice – Palmer (Eze, 77.), Foden, Gordon (Saka, 65.) – Kane (Toney, 64.).
  • Gólszerző: Thórsteinsson (12.)

Southgate húzott pár sokkolót: megvan a végleges angol keret

James Maddison után kirakott még jó pár nagy nevet a kapitány. De így is méregerős az angol válogatott.

Számtalan sztár kimaradt Anglia bő Eb-keretéből

Gareth Southgate egy bő, 33 fős keretet hirdetett az Európa-bajnokságra, és már abból is kimaradt egy kezdőnyi kiváló játékos.

(Fotó: Eddie Keogh The FA/The FA via Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Harmincegy éve nő vezeti Budapest legnépszerűbb, sokat látott sztriptízbárját – A nagy Marilyn-sztori a Playeren

Az Eb-meccs előtt a stadionban verték egymást a török és a grúz drukkerek

Elaludt az Eb-meccsen, majd hajnal négykor a tök üres stadionban ébredt egy szurkoló

További cikkeink a témában