Amilyen váratlanul jött, annyira gyorsan lezajlott.

Hirtelen felpörögtek az események Münchenben, csütörtök este 9 körül jött az első hír, hogy a Bayern fontolgatja Julian Nagelsmann elküldését, aztán egy óra múlva azonnali hatállyal menesztették is a Bayern edzőjét.

A híreket klubforrások is megerősítették, ahogy azt is, hogy már az utódja is megvan, vagyis hiába volt vita a klubon belül, a B-verzió már kint ült a váróban:

Thomas Tuchel lett a Bayern München új vezetőedzője, teljes a megállapodás a szakemberrel, már el is fogadta az állást, hamarosan aláírják a szerződést.

A 34 éves Nagelsmannt 2021 nyarán nevezték ki, majd meg is nyerte a bajnokságot a Bayernnel. A kirúgása azért váratlan, mivel most ütötték ki kettős győzelemmel a PSG-t a BL-ből. És azért nem annyira váratlan, mert közben a bajnokságban a második helyre szorult a München, az előző tíz fordulóban csak ötször nyert. Április elsején az élre álló Dortmunddal játszanak.

Azzal a Dortmunddal, ahol az új edzőjük, Thomas Tuchel két évig dolgozott, 2017-ben megnyerte a Német Kupát. Onnan a PSG-hez ment, ahol Bajnokok Ligája-döntőt játszott, majd a Chelsea-vel meg is nyerte a BL-t 2021-ben.

C. Ronaldo miatt romlott meg Tuchel és a tulajdonos viszonya

A tulaj CR-t akarta, Tuchel viszont nagyon nem.

(Fotó: Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

World Margarita Day – Egy újabb ünnepet köszönthetünk köreinkben, már Magyarországon is

Tuchel csak nyárig maradhat Münchenben, be is jelentkezett a Barcelonához

Stankovic: Ez lesz a meccs, a nagybetűs meccs

További cikkeink a témában