Óriási klasszikus lett a Deontay Wilder–Tyson Fury nehézsúlyú világbajnoki meccs. Garantált a visszavágó.

Tyson Fury majdnem végig dominálta a 12 menetet Deontay Wilder ellen, csak kétszer hagyott ki a figyelme, ami elég volt ahhoz, hogy ne nyerje meg a WBC nehézsúlyú világbajnoki övét.

A Cigánykirály becenevű Fury kezdte jobban a meccset, a 206 centijével 117 kilójával, technikás, kellemetlen, sokat mozgó bokszával nem igazán tudott mit kezdeni Wilder. Az amerikai a nagy ütést várta, amivel elintézheti Furyt. Ez a nagy ütés viszont sokáig nem jött, Fury sorban vitte el a meneteket, nem dominált totálisan, de az egyértelmű volt, hogy ha az egész meccs ilyen lesz, akkor nyerni fog.

Majd jött a 9. menet, Wilder pedig leütötte Furyt. Az angol viszont viszonylag könnyedén felállt, majd a következő menetet magabiztosan elvitte. A 12. menet előtt egyértelmű volt, Wilder címvédéséhez kiütés kell. És jött is a KO, Fury belenézett egy brutális kombinációba, és úgy terült el a ringben, hogy senki nem fogadott volna arra, hogy feláll. Az angol azonban egészen elképesztő módon összeszedte magát, valahogy felállt, és kivédekezte a menetet, végigment a meccs.

  • A 9. menet, Fury első padlózása:

D Tee on Twitter

Round 9. Fury tastes the canvas. #WilderFury https://t.co/FY83MWK8AJ

  • 12. menet, Wilder második leütése, ami gyakorlatilag egy tiszta KO, Fury mégis felállt:

SurbitonBC on Twitter

Wilder drops fury for the second time. Fury somehow gets up and finishes the round 🔥🔥 #WilderVFury https://t.co/nElvltUZ9c

Egy leütéssel sima Fury-siker lett volna, kettővel viszont már érezhető volt, necces lesz, Wilder a bajnok, ráadásul az USA-ban rendezték a meccset. A vége döntetlen lett, az egyik pontozóbíró 115–111-re Wildernek, a másik 114–110-re Furynak, a harmadik pedig 113–113-ra pontozta a meccset, vagyis a hivatalos végeredmény döntetlen, amivel mindkét bokszoló veretlen maradt, Wilder pedig megtartotta a WBC világbajnoki övét.

Paulie Malinaggi, a Showtime jelenlegi szakértője, korábbi világbajnok azt mondta, teljesen vicc volt a pontozás, Fury simán nyert, eközben a Showtime nem hivatalos pontozólapján 115–111-re az angolnak adták a meccset.

Az kiderült, hogy Fury sokkal jobb bokszoló, többet tett a győzelemért, Wilder viszont egy óriási harcos és KO-gép, ellene tényleg nem lehet egyetlen másodpercre sem kihagyni.

A vitatható eredményből következik, hogy biztosan lesz visszavágó, és ezt a bunyót látva már nagyon várós a második Wilder–Fury meccs.

És ezt olvastad már?
Ki a legnagyobb? Michael Jordan vagy LeBron James?
További cikkeink a témában