Két címmeccset rendeztek a UFC 276-os gáláján, a kihívónak egyik esetben sem volt esélye a bajnok ellen.

A UFC 276-on két világbajnoki címmeccset rendeztek. A középsúlyú bajnok Israel Adesanya Jared Cannonier ellen védett címet, míg a pehelysúlyú világbajnok Alexander Volkanovski ismét legyőzte Max Hollowayt.

Volkanovski és Holloway harmadik alkalommal meccset. A pehelysúly két legjobbjának első két bunyóját a világbajnok ausztrál nyerte, de mindkettő szoros volt, főleg a második, ahol sokak szerint Max Holloway nyert. A trilógia harmadik meccsén viszont nem volt kérdés, hogy ki a jobb. Alexander Volkanovski végig dominált, magabiztosan kipontozta ellenfelét, akinek az arca csúnyán meg is sérült. A 33 éves ausztrál negyedik alkalommal védte meg a világbajnoki címét, gyakorlatilag mindenkit legyőzött a súlycsoportban, aki számít. A mostani volt az egyik legsimább címvédése, mind az öt menetet simán megnyerte, Max Hollowaynek esélye sem volt.

A gála főmeccsén a középsúlyú világbajnok Israel Adesanya szintén címet védett, és szintén nagyon simán. A nigériai származású, új-zélandi színekben versenyző Adesanya ismét bizonyította, hogy a súlycsoportjában nincs ellenfele. A komoly KO-erejéről ismert Jared Cannonier egyetlen menetet tudott nyerni a bajnok ellen, de összességében Adesanya végig kontrollálta, irányította a meccset, és úgy védte meg ötödik alkalommal a világbajnoki címét, hogy szinte semmi kockázatot nem vállalt.

A két címmeccsen nem volt KO, a gála egyik korábbi meccsén azonban igen. A középsúlyú Alex Pereira az első menetben kiütötte Sean Stricklandet.

Pereira győzelme valószínűleg azt jelenti, hogy legközelebb a bajnok Adesanya ellen meccselhet. Kettejüknek már van közös történelme, mindketten kick-boksz múlttal rendelkeznek, kétszer is meccseltek egymás ellen, a brazil Pereira mindkétszer legyőzte a jelenlegi UFC-bajnokot.

Ez is érdekelhet:

(Fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
Valószínűtlenül nagy gólt rúgtak az U20-as vb-n